USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Померла видатна етнографка й фольклористка з Волині Олександра Кондратович

6 Вересня 2022 11:44
На 87-му році життя пішла в засвіти щира патріотка малої батьківщини та України, уродженка села Кримне Камінь-Каширського району, почесний краєзнавець України Олександра Кондратович.

Про це 6 вересня повідомили у Камінь-Каширській РДА.

"Звання "Почесний краєзнавець України", етнографиня, фольклористка, педагогиня, дослідниця народного мистецтва, лавреатка премій різних рівнів – це свідчення багаторічної плідної та високопрофесійної роботи Олександри Павлівни, наповненої любов’ю та постійними творчими пошуками.

Загалом її праці є духовною скарбницею нашого поліського краю, з якої можна почерпнути багато інформації про традиції, звичаї, історію та культуру.

Саме тому Олександру Кондратович завше радо вітали на Камінь-Каширщині, де вона часто проводила зустрічі із земляками та презентувала свої нові доробки.

Світлий спомин про Олександру Павлівну назавжди залишиться в серцях рідних, друзів і шанувальників її таланту, а творча спадщина зберігатиметься для майбутніх поколінь.

Колектив Камінь-Каширської районної військової адміністрації висловлює щирі співчуття близьким із приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять!" – йдеться в повідомленні.

Як пише Вікіпедія, Олександра Кондратович навчалася у Камінь-Каширському педучилищі, здобувала фах вчителя-філолога в Одеському університеті.

З 1952 року записувала народні пісні різних жанрів у селах Камінь-Каширського, Ратнівського, Старовижівського районів. Повністю записані гуто-камінський і видричівський весільні обряди, окремі обряди піщанського, нуйнівського та інших весіль. Олександра Кондратович видала 18 книг.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким Олександри Кондратович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 6 Вересня 2022 19:13
Олександра Павлівна багато років тому викладала народознавство в моєму класі. Добра та високоінтелектуальна людина, яка щиро любила рідний край. Світла пам’ять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus