USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Посол України у Фінляндії відреагував на заяву «ДНР» про «представництво» у країні

8 Грудня 2017 19:00
Посол України у Фінляндії Андрій Олефіров розповів про пропагандиста, який збирається очолити «представництво ДНР» у країні.

А також висловив вдячність Фінляндії за незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на на офіційний сайт Посольства України в Фінляндській Республіці.

«9 грудня Й.Бекман має намір «відкрити представництво «ДНР» в Гельсінкі. На моє переконання, такий "захід" повинен викликати законне і серйозне занепокоєння влади Фінляндії, беручи до уваги те, що публічна популяризація діяльності терористів, що тримають тимчасовий контроль над окремими районами Донецької та Луганської областей України, явно суперечить офіційній політиці Фінляндії та ЄС», - йдеться у повідомлені.

Олефіров вдячний Фінляндії за незмінну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України.

«Я дякую своїм колегам - фінським дипломатам за те, що вони поширили інформацію про фальшивий характер т.зв. "представництва ДНР" у Фінляндії, а у вересні цього року дипломатичною нотою довели цю інформацію до усіх іноземних посольств у Фінляндії», - додав він.

Окрім того, Олефіров розповів ТСН.ua про пропагандиста Йохана Бекмані.

«Він відомий, про нього писало New-York Times та інші ЗМІ, це одіозна постать тут. З іншого боку, слава Богу, що він один. Він живе в Росії, в Москві зокрема, в інших містах. Він бував і на Донбасі. В Росії він представляється як активіст з питань прав людини і доцент Хельсинського університету. Але з цього університету його викинули вже багато років тому. Це така людина, якій подобається бути проросійським пропагандистом. Тому кожного разу через свою веб-сторінку (останнього разу це було у вересні, тепер знову) він заявляє, що начебто щось буде відкрито», - прокоментував посол.

Він сказав, що офіційно МЗС нотою не тільки мене поінформувало і крану перебування, тобто Фінляндію, але і всіх інших про те, що не може бути жодного представництва організації, яка ніким не визнана.

«І Фінляндія чітко дотримується санкційної політики Європейського союзу. У наш час не можна заборонити, щоб людина писала такі речі, тим більше на домені .ru», - розповів Олефіров.

Нагадаємо, у «ДНР» заявляють, що 9 грудня у Гельсінкі, що в Фінляндії, відкриється так званий «представницький центр» самопроголошеної «республіки». Повідомлялося, що ей «центр» був заснований восени 2016 року і протягом року виконував деякі функції. Після урочистого відкриття він розширить свою діяльність в країні. Представництво очолює фінський політолог Йохан Бекман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ще не зовсім свідоми Показати IP 8 Грудня 2017 19:13
Не зразу Москва будувалася...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus