USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Працювала в міськраді: колаборантку з Мелітополя судять у Луцьку

1 Серпня 2023 16:06
Феміда вирішує долю колишньої чиновниці з Мелітополя Ірини Донець. До приходу окупантів жінка займала керівну посаду в місцевій міській раді. Після того як Мелітополь захопили росіяни, почала прислуговувати загарбникам. За це може сісти за ґрати на п’ять-десять років.

Жінка сама пішла на співпрацю з окупантами та ще й вербувала колег, аби допомагали ворогу, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У Луцьку судять колишню очільницю управління соціального захисту населення Мелітопольської міської ради. Після повномасштабного вторгнення жінка звільнилася з роботи. Мовляв, через погане самопочуття.

Згодом вона почала працювати на окупантів – зайняла аналогічну посаду. Місцеві ЗМІ писали, що Ірина Донець привела із собою частину колективу, зокрема бухгалтерку. Як повідомляли, з перших днів окупанти взялися призначати допомогу всім підряд. Мовляв, як «русскій мір» піклується. Жінка зайнялася розподілом російських рублів. Прокурори зібрали докази.

«Обвинувачується у вчиненні колабораційної діяльності, а саме в добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконному органі влади в місті Мелітополі Запорізької області. Здобуті докази вчинення нею вказаного кримінального правопорушення. В ході досудового розслідування було встановлено, що вона дійсно спілкувалася зі своїми колегами, пропонувала їм зайняти відповідні посади, підтримати окупаційну владу», – розповідає прокурор Олег Костюк.
Правоохоронці переконані, що місце зрадниці – у слідчому ізоляторі. Але дістатися до обвинуваченої не можуть – та перебуває на окупованій території.

Їй призначили державного захисника, але адвокат каже: не може зв’язатися із підзахисною. Як вона пояснюватиме судді співпрацю з ворогом і чи взагалі буде це робити? Засідання поки перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 1 Серпня 2023 17:42
Не смішіть своїми заочними судами.
Вова Показати IP 2 Серпня 2023 22:52
Звідки тих східняків на Волині зявилось. В нас військовий стан чи ні ?
Вова Показати IP 2 Серпня 2023 22:54
Чому наші хлопці з Західної України мають гинути за східне бидло яке проросейське??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus