USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Преміював сестру на 30 тисяч: судили ексзаступника міського голови Нововолинська

2 Жовтня 2021 22:57
Судили колишнього першого заступника міського голови Нововолинська Андрія Сторонського за преміювання сестри, яка працювала начальницею управління освіти, на понад 30 тисяч гривень. Наразі він займає посаду заступника голови Володимир-Волинської районної державної адміністрації.

Про це стало відомо з постанови Нововолинського міського суду Волинської області.

Так, будучи першим заступником Нововолинського міського голови, секретарем міської ради та безпосереднім керівником своєї двоюрідної сестри, яка обіймала посаду очільниці управління, при видачі у червні, липні та листопаді 2020 року розпоряджень про преміювання включив туди і свою сестру, не повідомивши виконавчий комітет міської ради про наявність у нього реального конфлікту інтересів.
Протягом трьох місяців колишній посадовець преміював свою сестру на 30 тисяч 139 гривень.

У суді Андрій Стронський категорично заперечив родинні стосунки із начальницею управління освіти Нововолинської міської ради. Також він вважав докази, зібрані уповноваженими особами управління стратегічних розслідувань у Волинській області та надані прокурором під час судового розгляду, недопустимими, посилаючись на те, що вони здобуті з порушенням прав третіх осіб.

Вважає, що органом, який склав протоколи, безпідставно вказано, що керівниця управління освіти є його двоюрідною сестрою. Водночас він наголосив, що, видаючи розпорядження про преміювання, не надавав жодних переваг начальнику управління освіти, а підписував розпорядження про преміювання працівників без вказівки на конкретні прізвища та при визначенні розміру премії керувався виключно Положенням про преміювання. Він просив закрити провадження у справі в зв`язку з відсутністю події.

Однак суд, дослідивши докази, прийшов до висновку, що посадовці таки є родичами. На заперечення родинних стосунків Андрій Стронський не надав жодних доказів.

Відтак суд постановив визнати Андрія Сторонського винним та призначив йому покарання у виді штрафу 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 3 Жовтня 2021 08:21
Можна і далі спокійно красти-отримувати 30тис. за 3тис. штрафу.І займати посаду чиновника.І направляти бюджетні грошові потоки в потрібне русло.
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2021 08:53
А які треба докази для заперечення родинних стосунків? Скажуть, що я родич директора і асе, премія пропала?
Народна прокуратура Показати IP 3 Жовтня 2021 11:27
Ну дуже вже формальний підхід. Справді. Двоюрідна сестра - не такий вже і близький родич, щоб можна було говороити про якесь умисне корупційне діяння. Виходить, вже корупцію подолано, якщо залишились лише такі випадки.
Олександр Показати IP 3 Жовтня 2021 15:57
А як може бути особа, визнана судом винним у зловживанні службовим положенням, працювати на посаді заступника голови районної державної адміністрації? Хіба про це невідомо в Офісі Президента України? І так буде продовжуватись і далі, поки буде вигідно скоювати правопорушення. А от коли покарання за скоєне буде значно вагомішне, ніж користь для себе або для інших осіб, то результат відразу дасть про себе знати. Тільки це чомусь законодавцю не вигідно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus