USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Прем'єр Румунії заплатив 617 євро штрафу за зняту маску

2 Червня 2020 09:14
Главі уряду Румунії Людовику Орбану довелося заплатити штраф за порушення протиепідемічних обмежень, в тому числі маскового режиму.

Про це інформує Кореспондент з посиланням на видання Euractiv.

«Румунський прем’єр-міністр Людовик Орбан заплатив штраф в розмірі 3 тисячі леїв (617 євро) за те, що порушив карантинні обмеження, коли курив у приміщенні і був без маски», – йдеться в повідомленні.

Скандал спалахнув після того, як в суботу у соціальних мережах з’явилася фотографія, на якій Орбан сидить у своєму кабінеті за столом з кількома міністрами і курить сигарету. При цьому всі присутні були без масок – ці засоби захисту лежали на столі.
Орбан визнав порушення, заявивши, що деякі члени уряду зібралися в його офісі після довгого робочого дня 25 травня, в день його 57-річчя. Глава уряду погодився: якщо закон порушується, має бути покарання.

Після 60 днів суворого карантину, який закінчився 15 травня, уряд Орбана розпорядився встановити 30-денний режим підвищеної небезпеки – маски стали обов’язковими в громадському транспорті і в громадських приміщеннях (до того ж куріння в них заборонено з 2016 року).

Усього з початку епідемії в Румунії підтвердили 19 133 випадки зараження коронавірусом, в тому числі 1253 летальних.

У Румунії порушників карантину оштрафували на 78 млн євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus