USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Президента обиратимуть понад 154 тисяч лучан

5 Січня 2010 18:09
 
До луцького реєстру виборців станом на 5 січня 2009 року увійшло понад 154 тисяч мешканців обласного центру Волині.
Під час сьогоднішнього позачергового засідання Луцького міськвиконкому йшлося про те, що під час минулих виборів право обирати мали право на вісім тисяч шість осіб більше. Ще у червні 2009 року лучан із правом голосу нараховувалося 159 690. Проте завдяки уточненням списків виборців і виключенню тих, хто у списки був внесений двічі, ця кількість скоротилася до 154 тисяч 443 жителів обласного центру.
А ось у листопаді розпочалися ініціативні зміни, тобто ті, що стосувалися помилок у прізвищах та іменах. Луцький реєстр виборців формується на основі бази даних місцевого відділення УМВС. Під час виконкому формувачі реєстру виборців вказали на недосконалість цієї бази даних, адже деякі запити про виборців доводиться висилати до УМВС повторно.
Зокрема, після уточнення списків виборців 119 осіб були виключені із реєстру як померлі. Також були виявлені два випадки хибного інформування про смерть. Нагадаймо, що у вересні 2009 року виборці отримали повідомлення із власними даними у списку. У разі виявлення помилок вони мали звернутися до відділу реєстру виборців. Проте таких свідомих лучан виявилося лише 3,5 тисячі. Вони зверталися через помилки у написанні прізвищ, приміром, через відсутність апострофу.
Але чимала кількість лучан таки проігнорувала такі повідомлення, а ось нині – спохватилися. Від початку року до відділу реєстру виборців уже звернулося 156 мешканців обласного центру Волині. Включно до 8 січня лучани ще мають шанс уточнити свої дані у списках виборців. У день голосування таку зміну може внести лише суд.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Vetal Показати IP 6 Січня 2010 11:55
Може мені хтось пояснить чи може таке бути: мені прийшло запрошення на вибори, з неправилно написаним прізвищем, я позвонив в дільницю, мені там сказали приходьте голосувати, і ми тоді все виправимо. Таке може бути, чи мене розвели.???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus