USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прожитковий мінімум в Україні планують збільшити вдвічі

11 Грудня 2019 16:01
Уряд схвалив законопроєкт, який скасовує прив’язку показника прожиткового мінімуму до зарплат, штрафів та інших виплат, за розрахунками Кабміну це підвищить «мінімум» до 4200 гривень на місяць.

Про це повідомляє урядовий портал, пише Економічна правда.

Як повідомляється, законопроєкт дозволить підвищити доходи найменш забезпечених громадян без автоматичного збільшення ставок державного мита, платежів, штрафів та інших фінансових показників.

«Раніше кожне підвищення прожиткового мінімуму додавало кошти не лише тим, хто їх потребував.

Підвищення автоматично збільшувало державні платежі, штрафи, плату за певні види державних послуг тощо. Скасуванням цієї архаїчної радянської норми дозволить нарешті розпочати справжню боротьбу з бідністю в Україні», – коментує рішення прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 12 Грудня 2019 12:41
Якщо це є боротьба з бідністю,то це нагла брехня.ВІдв"яжуть показник прожиткового мінімуму від пенсій і це стане бідою для пенсіонерів,пенсії будуть нараховувати і індексувати,як заманеться кабміну і всі Закони України,що стосуються виплат пенсій стануть до одного місця.Це не боротьба з бідністю,а боротьба з пенсіонерами України,яку продовжують наступники попередньго уряду.Геноцид пенсіонерів продовжується. Вижили із субсидіями 15% попробуємо чи виживете на 20%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus