USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Привласнили авіамайно майже на 5 мільйонів гривень: СБУ викрила злочинну схему

28 Листопада 2020 16:41
Служба безпеки України викрила схему постачання контрафактних запчастин до вертолітної техніки. Зловмисники привласнили авіаційне майно, вартість якого становить близько 5 мільйонів гривень.

До справи причетні чиновники одного із державних авіапідприємств у Тернопільській області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише 24 канал.

У повідомленні вказано, що посадовці незаконно списували, демонтовували та вивозили авіаційні вузли й агрегати, встановлені на гелікоптерах.

«Щоб «прикрити» оборудки, чиновники фальсифікували технічну документацію на незаконно відчужене авіаційне обладнання», – повідомили у пресслужбі.

За даними СБУ, вони вносили неправдиві дані про ремонт та ресурсне відновлення техніки, яка була у незадовільному технічному стані.

Зловмисники мали постачати запчастини для «авіакомпаній-експлуатантів». Їх використовують під час агрохімічних робіт.

Працівники СБУ заблокували продаж запчастин авіакомпаніям. Водночас правоохоронці вже обшукали виробничі приміщення та місця проживання зловмисників.
Також співробітники СБУ вилучили авіазапчастини, фіктивні акти про ремонт та документи, які доводять причетність посадовців до злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus