USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Психологи розповіли, як допомогти близькій людині, яка пережила полон або облогу

24 Березня 2022 00:35
Щоб полегшити повернення до нормального життя людей, які перебували у полоні або облозі, їхнім родичам і знайомим рекомендують дотримуватися певних правил, повідомляє УНІАН.

- Не можна вдавати, що нічого не сталося, але не слід і докучати розпитуваннями.

- Не слід намагатися швидко перевести увагу потерпілого на щось інше. Людина має усвідомлювати, що з нею справді щось сталося, має висловити свою реакцію.

- Якщо людина каже, що вона у повному порядку, це може означати, що нерозв’язана психологічна проблема поглиблюється і потім обов'язково проявиться знову.

- Не заважайте виговоритися. Не треба зупиняти, навіть якщо людина знову й знову розповідає свою історію по черзі усім членам сім'ї і знайомим по кілька разів.

- Під час розповіді заохочуйте висловлювання почуттів. Якщо оповідач починає плакати – не зупиняйте його, дайте виплакатися. Буде доречним обійняти людину, дати їй фізично відчути, що поряд з нею – близькі люди.

- Чоловіки в таких випадках часто виражають свою реакцію у вигляді гніву. Не заважайте виплеснути його. Дуже корисно, якщо людина жестикулює, тупає ногами тощо.

- Не можна надовго залишати потерпілого самого, дозволяючи йому замикатися в собі.
Якщо ви бачите, що стан близької людини дуже нестабільний або погіршується, ініціюйте звернення до спеціаліста. Щоб отримати безплатну конфіденційну онлайн-консультацію психолога або психотерапевта, потрібно лише коротко описати свій запит і залишити заявку на сайті tellme.com.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus