USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рахують бюлетені та готують приміщення: що відбувається на дільниці у Луцьку перед виборами

23 Жовтня 2020 21:11
Представники Луцьких дільничних виборчих комісій готуються до місцевих виборів 25 жовтня. За два дні до голосування ДВК рахують бюлетені від тервиборчкому та готують приміщення для голосування в умовах карантину.

Суспільне Волині побувало на дільниці № 071048, яка розташована на проспекті Президента Грушевського. Тут 25 жовтня голосуватиме 2 101 лучанин.

Як розповіла голова ДВК, нині майже всі члени комісії зайняті підрахунком отриманих бюлетенів. «Починаємо з обласної ради. Отримали 2 115 бюлетенів. Секретар штампує, другий член проставляє номери дільниць, якщо не має і перераховує третій член. За потреби потім знову перераховуємо, аби все зійшлося», – розповіла Руслана Савош.

На дільниці облаштували одну з шести кабінок для голосування виборців з обмеженими можливостями. Усі члени комісії вже поділили обов’язки, які будуть виконувати в день голосування.
"В нас є кабінка спецпризначення. Якщо людина чхнула або в неї температура 37,2, вона заходить в ту останню кабінку. Та людина вже не кидає в загальні урни бюлетень, а в нас є маленька скринька, яку ми виділили. Це – спецскринька, саме для таких людей, якщо вони будуть", – розповіла голова ДВК.

За словами Руслани Савош, члени ДВК забезпечені масками і рукавичками. Є три шоломи, які видаватимуть членам комісії, які підуть голосувати за місцем перебування виборців. У приміщенні, каже голова комісії, облаштували спеціальний стіл для антисептика, аби кожен зміг обробити руки.
Нагадаємо, виборчі дільниці 25 жовтня працюватимуть з 8:00 до 20:00. Усі виборці на Волині під час голосування отримають 4 виборчі бюлетені. 2 виборчих бюлетені – для голосування за пропорційною системою і 2 за мажоритарною. Це – для громад, у яких менш як 10 тисяч виборців. Якщо у громаді понад 10 тисяч виборців, то виборець отримає 3 виборчих бюлетені для пропорційної системи і один для голосування за голову громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus