USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Режим Путіна під загрозою: США створять біля Росії дві військові бази

2 Травня 2018 10:06
Американці створять дві військові бази в Казахстані, які будуть розташовуватися на березі Каспійського моря в портах Актау і Курик. Формально їх створюють для транспортування вантажів в Афганістан.

Відповідну угоду 19 квітня ратифікувала верхня палата парламенту Казахстану – Сенат.

Військово-морські сили США будуть переправляти військові та громадянські вантажі з Чорного моря до Каспійського, а в подальшому через Актау і Курик переправлятимуть в Афганістан. В січні 2018 Назарбаєв (Нурсултана Назарбаєв – президент Казахстану, - ВН) побував у Білому домі, де дав президенту США Дональду Трампу свою кінцеву згоду на створення військових баз НАТО в Каспійському морі.

Формально Казахстан продовжує залишатися найближчим союзником Росії, входить у всі можливі, в тому числі і військові союзи, створені Володимиром Путіним, однак насправді все по-іншому – Назарбаєв поступово дрейфує від Росії в сторону НАТО і США.

До останнього часу різких кроків казахстанський правитель не приймав, однак в останні місяці ситуація змінилася. Всупереч притаманній Назарбаєву обережності він спочатку зустрівся з Дональдом Трампом, а згодом відмовився підтримати російську резолюцію по Сирії в Раді Безпеки ООН.
Спочатку року це вже третій сильний удар по інтересах Росії зі сторони Нурсултана Назарбаєва при тому, що свої удари він наносить публічно на очах у всього світу. Схоже, Назарбаєву та його оточенню стало зрозуміло, що дні режиму Путіна доходять кінця: багаторічні економічні санкції через агресію в Україні, поступова міжнародна ізоляція та активація протесних настроїв у самій Росії приведуть кремлівський режим до краху.

Назарбаєв розуміє, що в нинішній ситуації Путіну не до Казахстану, принаймні на різкі кроки та відкриту агресію Москва у цьому випадку не піде, адже подібна ескалація ще більше послабить кремлівський режим і, можливо, приведе до його краху.

Президент Казахстану наніс ще один удар в спину Путіна – кільце американських військових баз навколо Росії поступово замикається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
777 Показати IP 2 Травня 2018 11:32
России не привыкать к предательству бывших союзников. которые за доллар мать родную продадут. выстоит Россия. А вот Назарбаеву может прийти кирдык.
Анонім до 777 Показати IP 2 Травня 2018 12:45
Вата?
Читач до 777 Показати IP 2 Травня 2018 12:53
Російські боти вже й тут залишають свої коментарі... )
Ілля Муромець до Читач Показати IP 3 Травня 2018 07:52
Не боти а г*ндони ФСБ
Українець Показати IP 2 Травня 2018 12:47
Які ж т**і в нас громадяни! Не розуміють, що американці переслідують ті самі цілі, що й Росія, тільки іншими методами!
Коза до Українець Показати IP 2 Травня 2018 16:25
Звичайно все розуміємо. Дві імперії ділять сфери впливу. Просто там, де Америка закріпилась нормальний розвиток економіки, нормальні заробітки, інфраструктура. Успішних проектів такого плану Росії не знаю, плюс валять всіх, хто заважає їхній трубі. Дістали вже своїм "газнашом".
123 до Коза Показати IP 2 Травня 2018 20:06
эту туфту расскажите народу вьетнама ирака ,ливии ,афганистана, сирии. Дальше продолжать?,
хехъ до 123 Показати IP 4 Травня 2018 14:25
вы удивитесь, но Вьетнам довольно продуктивно сотрудничает с Америкой, есть договоренности в военной сфере. Даже бывший пленник Маккейн побывал и беседовал с вьетнамскими военными. Понятно, что это игра, как всегда. Вьетнам отнюдь не ласков с Китаем и это приветствуется...
хехъ до Коза Показати IP 4 Травня 2018 14:35
экономика Америки далеко не та, что была раньше и что осталось в нашей памяти. Другое дело, и вы в этом правы, Россия никогда ничего не делала на пользу своему народу. Никогда. Ни при царях, ни при ээээ, коммунистах. То есть это безусловная традиция, носить удавку на шее своего же народа. Хотя, может быть, уже не своего... И не вижу никакого состава преступления в том, что олигархи вытащили из России четыреста миллиардов зеленых. Потому что оставь их у себя Путин все равно бы тратил их на развлекухи, во имя себя любимого, на ракеты и танки, растачивая клыки на захваты земель. Аналогично с деньгами госмонополий, типа, ГАЗПРОМА. Народ бы их только и нюхал и смешны вопли с вопросами - "куда идут НАШИ деньги". Это историческая приемственность у русских - держать народ в черном теле. Поверьте, если они что то и делают, на пользу, то непременно только из за страха Майдана на Красной. Других причин нет и не было.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus