USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Робота в ІТ у Луцьку: де знайти та кому варто спробувати власні сили*

18 Січня 2021 16:26
Робота у сфері ІТ завжди приваблювала багатьох людей в першу чергу достойними заробітними платами. Також хороші ІТ-спеціалісти мають відмінні перспективи в плані кар’єрного росту. Напевно кожен уявляє, як, починаючи з посади у невеличкій компанії, з часом працевлаштовується у всесвітньо відому корпорацію з можливістю або ж виїхати за кордон, або ж взагалі працювати без прив’язки до конкретного місця. Звісно ж, всім не вдасться бути розробниками чи тестувальниками, але знайти роботу в ІТ у Луцьку можуть і представники інших професій, детальніше тут.

Робота для ІТ у Луцьку: точки входу для різного роду спеціалістів

Для початку все ж варто розпочати з технічних спеціалістів, котрі планують працювати безпосередньо за ІТ-спеціальністю.

Найпростіше потрапити в ІТ проєктним менеджером та QA-спеціалістом. Якщо для прикладу, щоб працювати розробником, потрібно пройти відповідне навчання, отримати диплом, то для вищезгаданих спеціальностей достатньо всього лише курсів, котрих зараз є чимало.

Критерії, які найчастіше висувають компанії для потенційних технічних фахівців:

1. ІТ – це сфера, що зорієнтована на будь-який вік. Чому так? Бо в сфері цінується жвавий розум, активна та креативна позиція, вміння швидко сприймати та аналізувати нову інформацію, тощо. Багато ІТ-компаній вважають, що молодих спеціалістів легше ввести в новий проєкт та навчити всьому потрібному, але це так.

2. Все залежить безпосередньо від умінь та досвіду.

3. Відкритість та вміння працювати в команді. Дуже важливо мати такі якості, адже, зазвичай, над одним проєктом працює кілька спеціалістів і від їх злагодженої роботи залежить кінцевий результат.

4. На старті кар’єри працевлаштовують на позицію Junior, тоді як більш досвідчені фахівці можуть претендувати Middle+ чи Senior, ліди, архітектори.

Проте, якщо ви не представник технічної професії, але хочете працювати саме в цій сфері, не засмучуйтесь. Насправді сфера ІТ охоплює досить широке коло спеціалістів.

Перелік професій, котрі можуть спробувати знайти роботу ІТ у Луцьку:

- графічний дизайнер. Доволі затребувана спеціальність, котра є одним з напрямків діяльності ІТ. З важливих навичок: вміння користуватися Adobe Photoshop і Adobe Illustrator;

- Support або спеціаліст з підтримки. Серед обов’язкових навичок: володіння англійською мовою, вміння виконувати декілька задач одночасно, бути грамотним та комунікабельним фахівцем. Серед обов’язків

- постійна комунікація з клієнтами та працівниками компанії. До речі, деякі компанії проводять навчання для таких спеціалістів;

- Sales Manager. Як і в будь-якій компанії, в ІТ також потрібні менеджери з продажу, що вмітимуть переконати клієнта придбати продукт саме від конкретного розробника.

- адміністративний персонал, до котрого можна віднести HR, PR, контент-менеджерів, SMM, секретарів та аналітиків.

- знову ж юристи, фінансисти, фахівці з дипломом бухгалтера чи економіста. У повноцінній ІТ-компанії, з великим штатом працівників є кожна з вищезгаданих посад, котру можете обійняти саме ви.

Де шукати роботу ІТ в Луцьку?

Ну і найцікавіше, де саме шукати всі вакансії, котрі були б реальними, містили достовірну інформацію про роботу та заробітну плату. Адже нерідко, промоніторивши сайти з пошуку роботи, знайти щось достойне у сфері ІТ складно.

Шукати потрібно на офіційних сайтах ІТ-компаній, як, для прикладу, SoftServe https://softserveinc.com.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 18 Січня 2021 18:16
Не пишіть проплаченої фігні, і не обіцяйте золоті гори. В цій сфері на даний момент гігантське переважання пропозиції над попитом роботодавців щодо джуніорів (початківців). Так само припиніть нести брєд про "легкість входження" і "сфера доступна будь-кому". Щоб з нуля чомусь навчитись - підуть місяці і роки (щоб вийти на якусь комерційну цінність знань і навичок, за які на ринку готові будуть платити).
Ага до Лучанин Показати IP 17 Січня 2022 20:33
Так і є. Щось вийти на ринок як спеціаліст, треба добре повкалувати з рік-другий, щоб набратись досвіду і потрібних навичок. Це стосується як девелоперів, так і інших спеціальностей. Тут основну роль відіграє самоосвіта.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus