USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Роботи тривають: у Луцьку готують мережі до опалювального сезону

2 Червня 2022 20:55
В рамках підготовки теплових мереж до прийдешнього опалювального сезону усі ремонтні бригади ДКП «Луцьктепло» виконують роботи на різних ділянках, повідомили у пресслужбі підприємства.

Зокрема, на початку травня було повністю завершено роботи із заміни аварійних ділянок теплових мереж на просп. Соборності, 30а та на розі вул. Декабристів – вул. Мазепи, про які повідомлялося раніше.

Впродовж місяця також було виконано роботи із заміни аварійних ділянок теплових мереж на вул. Захарова, де заміні підлягало 30 м теплових мереж в 4-трубному вимірі.

Виконано також ремонт мереж на вул. Шота Руставелі, 15, де замінено аварійні ділянки мереж опалення та постачання гарячої води протяжністю 21 м у 4-трубному вимірі.

А також виконано роботи з відновлення з’єднання мереж котелень на вул. Гулака-Артемовського, 20 та вул. 8-го Березня, за шляхом заміни ветхих трубопроводів протяжністю 90м на просп. Перемоги, 17. З’єднання між тепловими мережами котелень дозволить забезпечити оперативне переключення в разі виникнення аварійних ситуацій.

Окрім того наразі тривають та будуть завершені найближчими днями ремонтні роботи із заміни аварійної ділянки теплових мереж від центрального теплового пункту на вул. Дубнівській, 12 та з ліквідації витоку на мережах на вул. Світла, 1.

Ремонтні роботи після здійснення гідравлічних випробувань тривають в мікрорайоні ЛПЗ, де на профілактику на 3 тижні зупинилася котельня на вул. Боженка, 32.

Зокрема, розпочато роботи із заміни аварійної ділянки теплової мережі діаметром 325 мм на бульв. Дружби Народів, 11 та на бульв. Дружби Народів, 2-4, де проводиться заміна аварійних трубопроводів гарячого водопостачання на попередньо-ізольовані труби діаметром 89 мм і 57 мм.

На теплових мережах також здійснюється заміна сальникових компенсаторів діаметром 250 мм та 150 мм та виконуються підготовчі роботи з влаштування запірної арматури діаметром 500 мм в тепловій камері на вул. Грабовського.

Слід також зауважити, що тривають роботи із монтажу вузлів комерційного обліку (ВКО) теплової енергії в житлових будинках міста в рамках виконання інвестиційної програми підприємства. Наразі змонтовано 12 ВКО. Роботи з влаштування обліку теплової енергії в житлових будинках триватимуть впродовж усього міжсезоння.

Також звертаємо увагу на те, що на вул. Кравчука, 34 – просп. Соборності, 42 тривають роботи з реконструкції теплової мережі, якою теплова енергія від котельні на вул. Карбишева, 2 транспортується на 55-й мікрорайон міста. Йдеться про заміну зношених мереж протяжністю 340 м діаметром 500 мм на нові попередньо-ізольовані діаметром 400 мм. Для підтримки працездатності мережі 3 роки тому тут було замінено 70 м трубопроводів, однак значна кількість поривів (лише на початку опалювального сезону 2021-2022 на мережі виникли 4 витоки) гостро поставила питання реконструкції.

Відтак на 3,8 млн грн було закуплено попередньо-ізольованих труб та фасонних частин, а враховуючи значний обсяг робіт та зайнятість власних аварійних бригад, для виконання робіт на об’єкті було укладено договір підряду з ТОВ «СФ Комплект» на суму 1,96 млн грн. Наразі тривають земляні та демонтажні роботи із залученням важкої техніки, що зумовлює необхідність перекриття руху автотранспорту на ділянці проведення робіт на термін до 10 днів. Частково проїзд буде відновлено після завершення демонтажних робіт. Загалом же за сприятливих погодних умов роботи на об’єкті триватимуть 3-4 тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 3 Червня 2022 08:26
Відключіть гаряче водопостачання,ми в стані війни.Економте газ,бо зима обовязково буде,а без опалення ніяк...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus