USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Родина хворого на коронавірус бердичівця щодня витрачає на лікування до п'яти тисяч гривень

2 Квітня 2020 22:30
Родина хворого на коронавірус мешканця Бердичева щодня з власної кишені витрачає до п’яти тисяч гривень на лікування. Чому склалася така ситуація – у сюжеті ТСН.19:30.

На подвір’ї бердичевської лікарні встановлюють намет, де прийматимуть хворих з симптомами коронавірусу. Наразі у місті лише один пацієнт з підтвердженим діагнозом – це 49-річний чоловік, який вже десяту добу перебуває в стаціонарі.

З його дружиною Ольгою ТСН спілкується через відеозвязок. «Не дай бог комусь таке пережити. Він говорити не може, йому важко, він починає задихатися. Якщо чую його голос, в мене вже добрий день», – каже дружина хворого Ольга Лукашенко.
Припускає, недугу чоловік привіз з Бориспільського аеропорту, куди підвозив знайомого. Коли температура піднялася, одразу звернувся до сімейного лікаря. Оскільки не контактував з тими, хто був за кордоном, тести йому зробили лише за кілька днів – у лікарні. Після цього 12 медиків ізолювали, а родині пацієнта видали перелік усього необхідного

«Антибіотики дорогі. Це дуже велика доза. У мене є всі чеки з лікарні. Я придбала лікування повністю до рукавичок, шприців, крапельниць, мені ні копійки не виділили», – каже жінка.

У лікарні кажуть, що забезпечують хворих медикаментами за можливістю. Хворий у важкому стані щодня потребує антибіотиків на півтори тисячі гривень. Лікарня дати їх чоловіку не може, оскільки ці медикаменти не входять до переліку безкоштовних препаратів, які гарантує держава.

«Є перелік затверджений Кабміном. Це карбіпінеми у перелік не входять. Потрібно проводити тендера. Напряму навіть, якщо у нас є кошти, ми їх не можемо взяти. Вони не входять до переліку, а це порушення чинного законодавства», – каже заступник головного лікаря Бердичівської міської лікарні Олександр Самолюк.

Родина вже заборгувала родичам і знайомим понад десять тисяч гривень. Утім, стан чоловіка лишається важким. Тож за що його лікувати далі дружина не знає. «Куди я не дзвонила, куди не добивалась і до депутата, мені ніхто не запропонував жодної допомоги», – каже дружина хворого Ольга Лукашенко.

Рятують родичі і сусіди. Вони не лише позичають гроші, а й самі купують препарати і відносять їх до лікарні. Адже Ольга з сином і 80-річною мамою на карантині.

Зауважимо, як запевняють представники Волинської ОДА, вся медична допомога пацієнтам надається безкоштовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
мммм Показати IP 3 Квітня 2020 01:24
Без грошей нас вилікують , як хворого бердичівця. З грошима також невідомо. Без карантину не було вірусу , а з карантином Є.
Дідо Показати IP 3 Квітня 2020 02:11
Оце "держава". Населення дойна корова. Холопи.
волынь Показати IP 3 Квітня 2020 07:46
все вопросы к ульянке
Волинь до волынь Показати IP 3 Квітня 2020 10:01
Кричали доктор смерть -, получіть! Кричали зубажіння, - отримайте! Ми зробили самі себе разом!
МмМ Показати IP 3 Квітня 2020 08:35
Практично для бiльшостi хвороба це вирок. I не медичний, a фiнансовий. Про що тодi та тисяча для пенсii сiонерiв?
Анонім Показати IP 3 Квітня 2020 12:01
Україна вже місяці два як "готова" до коронавірусу, нас у цьому кожен день переконують по телебаченню, так що не панікуйте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus