USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

До стрімкого зростання цін на бензин в Україні причетна Росія

21 Жовтня 2018 15:24
Із початку осені ціни на пальне в Україні зростають як через об’єктивні причини, як-то вартість нафти і курс гривні відносно долара, так і штучні. Левову частку паливного ринку досі контролює держава-агресорка, йдеться в сюжеті ТСН.

Журналісти порівняли українські цінники на паливо з європейськими та американськими. У Вашингтоні бензин продають галлонами, але якщо перерахувати на літр і гривні, то виходить 22 гривні дизель і А-92 та майже 24 грн за А-95. Сусідня Польща, Варшава: 92-й бензин тут не використовують, дизпаливо в перерахунку коштує 38 гривень, а 95-й так само, як і в Україні, в середньому 35 гривень за літр. Німеччина, Берлін: бензин коштує майже по 50 гривень за літр, дизель – 43 гривні. Така висока ціна зумовлена особливостями оподаткування: третина вартості – це екологічний податок.

Ціни на паливо в Польщі й Німеччині останні два місяці коливалися, так само як і в Україні. Але все в межах 5-10 центів. В Україні ж до об’єктивних чинників додався ще й російський. Наприкінці вересня росіяни і білоруси синхронно призупинили відвантаження дизельного пального: перші перекрили так звану дизельну трубу, по якій солярка йшла до Новограда Волинського, білоруси, своєю чергою, перестали відвантажувати через нібито брак тари для транспортування.

За останні чотири роки росіяни кілька разів проводили такі демарші, внаслідок чого щоразу ціни злітали одразу на кілька гривень. Аналітики вважають, що це елемент гібридної війни – таким чином сусід-агресор розкачує ситуацію в Україні, а Білорусь йому допомагає. "В умовах збройного протистояння з Росією ні країна-агресор, ні її військові чи політичні сателіти, як Білорусь, не можуть бути надійними поставниками. Україна повинна мати і реалізовувати постійно і достатньо наполегливо програму зменшення залежності", - переконані експерти.

Наразі слід шукати нових постачальників нафтопродуктів і створювати максимально сприятливі умови для внутрішніх виробників усіх видів палива. Поки ж, зокрема, українська армія заправляється дизельним пальним, що виготовляють із російської нафти на нафтопереробних заводах, що належать росіянам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Жовтня 2018 15:59
А як же "блокування" торгівлі з "агресором"?
Луцьк Показати IP 21 Жовтня 2018 16:04
Крадуть наші, винен хтось)))
Реаліст Показати IP 21 Жовтня 2018 16:25
Як завжди.... Хто в штани наклав? Невістка. Її ж в хаті не було..... Так спідниця висить. І в рості цін на комуналку теж Росія винувата. А хто ж винуватий, що наша влада дурнувата?
Анонім до Реаліст Показати IP 21 Жовтня 2018 19:22
Наша влада не дурнувата,ми дурнуваті що маємо таку владу
Моска львов Показати IP 21 Жовтня 2018 17:18
Не тiльки у цьому. Вони виннi у стримкому сближеннi iз Землею планети Нибиру ...
Справедливий Показати IP 21 Жовтня 2018 17:25
Досить брехати, вже бридко читати ту брехню нашої влади!
127 Показати IP 21 Жовтня 2018 17:56
Порівняння цін без врахування заробітної плати повний нонсенс. В США за годину зарбляють $22. От і рахуйте.
Правда Показати IP 21 Жовтня 2018 21:06
Ви що думаєте що люди ідіоти?
Степан (Крымчанин) до Правда Показати IP 21 Жовтня 2018 22:37
Абсолютні!!!
Роман Показати IP 22 Жовтня 2018 09:28
Розвалена країна - плата за те, що комусь не подобався Янукович!Ваше - а що, при Януковичі було краще, а що, вам подобався Янукович і т. Д. Це принизливо смішно. Хочете почути правду? Так, було краще. Ні, не подобався. І? Вам нема чого на це сказати, взагалі нічого. Нормальні люди, дорослі люди, розумні люди, визнають свої помилки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus