USD 39.90 40.25
  • USD 39.90 40.25
  • EUR 40.00 40.25
  • PLN 9.86 10.04

Росія хоче стерти індентичність українців на тимчасово окупованих територіях, – ISW

13 Квітня 2023 08:22
«Русифікація» українців, яку російські окупанти проводять на тимчасово окупованих територіях, шкодить Росії.

Про це заявили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

«Кампанія, яка спрямована на знищення української ідентичності, супроводжується вкрай ксенофобськими наративами, які потім проєктуються на народності, що проживають всередині РФ з боку росіян», – йдеться у звіті.

За словами аналітиків, на окупованих територіях РФ вживає безліч військових, соціальних, економічних, правових, бюрократичних та адміністративних заходів для того, щоб стерти українську ідентичність місцевих жителів.

Також у звіті йдеться, що російські воєнкори та військові оглядачі негативно реагують на новини, пов’язані з етнічними меншинами у РФ. Наприклад, багато хто з них стали частіше критикувати мігрантів із Центральної Азії та громад етнічних меншин за нездатність інтегруватися в російське суспільство.

Крім того, очільник Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін звинуватив мігрантів у дестабілізації Росії шляхом імпорту тероризму та екстремістських ідеологій. Терорист і колишній співробітник ФСБ Ігор Гіркін розкритикував владу Тувинської Республіки за те, що вони вирішили повернути тувинські назви 104 адміністративно-територіальним одиницям.

«Ці випадки ксенофобії та расизму ілюструють суть внутрішньої «русифікації». Війна в Україні дала можливість найзліснішим голосам в інформаційному просторі консолідувати свою ідеологію та спроєктувати її як на український народ, так і на неслов’янські меншини в самій Росії», – йдеться у звіті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus