USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Росія надала фото Сенцова на 88 день голодування: їх справжність піддали сумніву

9 Серпня 2018 21:05
У четвер, 9-го серпня, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова опублікувала фотографії незаконно ув'язненого українського режисера Олега Сенцова, якого Росія утримує в колонії суворого режиму, пише Голос Америки.

"Тільки-но від уповноваженого РФ (Тетяни Москалькової - ред. ГА) надійшли фото Олега Сенцова. За інформацією, яку їй передали, Олег активний, ходить дивитися телевізор, читає книги, пише щось час від часу. Всі, цитую, "дивуються, як він витримує, стан його задовільний", - написала Денісова на своїй сторінці в Facebook.
У коментарях під публікацією Денісової редактор українського видання Stop Fake Аліна Мосендз засумнівалась в правдивості фотографій. На її думку, викликає сумніви час публікації фотографій.
"Якщо відняти від цих 1,5 години 48 хвилин, коли пост зробила Денісова, то лишається скільки? 40-45 хв? Тут же перекинули на комп, тут же на принтері роздрукували і переслали перефоткані зображення? З компа прямо не відправили? Питань просто неймовірно багато до цих зображень", - пише Мосендз. Отже, якщо її версія виявиться правдою, то російська сторона надала старі фотографії Сенцова.
Захід вимагає в Росії звільнення політв'язня. Голова МЗС Швеції Маргот Вальстрьом закликала владу РФ звільнити незаконно засудженого Сенцова.

"Глибоко тривожні повідомлення про погіршення стану здоров'я Олега Сенцова. Його утримання під вартою порушує міжнародне право і ґрунтується на правовому процесі, який не відповідає елементарним стандартам правосуддя. Ми закликаємо Росію звільнити його та інших незаконно утримуваних українських громадян", - пише Вальстрьом у Twitter.

Справу Сенцова планує обговорити з Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон.

"Президент Еммануель Макрон говоритиме з російським президентом Володимиром Путіним у п'ятницю про ув'язненого українського кінорежисера Олега Сенцова, який голодує з травня і перебуває у важкому стані", – повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Єлисейському палаці.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір занепокоєний погіршенням здоров’я Сенцова і закликає негайно його звільнити.

"Дуже стурбований погіршенням здоров’я кримського письменника/кінорежисера Олега Сенцова, який голодує у російській в’язниці. Я повторюю свій заклик до його звільнення. Тепер це терміново", – написав Дезір у Twitter.

Нагадаємо, що український режисер Олег Сенцов голодує 88 день. Його вага знизилася до 70 кілограмів, а пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину. За словами адвоката Дмитра Дінзе, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Вчора, 8 серпня, сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що її брат перебуває в "катастрофічно" поганому стані. За її словами, Сенцов написав їй у листі, що "кінець близький".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus