USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія продовжить перешкоджати роботі «зернового коридору», – Міноборони Британії

9 Червня 2023 14:33
У Міноборони Британії прогнозують, що Росія напередодні чергового завершення терміну дії «зернової угоди» продовжить перешкоджати роботі зернової ініціативи.

Про це, як пише «Європейська правда», йдеться у розвідувальному огляді.

Чорноморська зернова ініціатива була продовжена на 60 днів 17 травня 2023 року. Однак, зазначають британські аналітики, Росія майже напевно продовжує перешкоджати експорту зерна, навмисно сповільнюючи перевірки та активно блокуючи деякі судна.

Наразі перевіряють лише одне-два судна на день, порівняно з шістьма-вісьмома восени 2022 року.

«Росія, ймовірно, намагається домогтися поступок у питанні відновлення роботи трубопроводу Тольятті-Одеса, який експортує аміак з Росії територією України через Одесу. Ситуація ускладнилася тим, що останніми днями трубопровід був пошкоджений і наразі не працює», – констатували у Міноборони Британії.

Читати: «Згорнули без шуму і пилюки»: ООН закрила розслідування вбивства українських бійців в Оленівці

Ймовірно, прогнозують британські аналітики, російська риторика та перешкоджання роботі Чорноморської зернової ініціативи продовжиться впродовж тижнів, які передують наступному терміну продовження договору. Наразі «зерновий коридор» діє до 16 липня 2023 року.

Нагадаємо, у середині травня, незважаючи на погрози Росії вийти з угоди, Чорноморська зернова ініціатива була продовжена ще на два місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 10 Червня 2023 04:04
то дайте Меркель ще одного мендаля !..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus