USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Росія втратила на Зміїному та в навколишніх водах техніки на $915 млн, – Forbes

1 Липня 2022 17:18
30 червня російські окупанти залишили острів Зміїний, назвавши це «жестом доброї волі». Однак насправді росіяни не витримали ударів Збройних сил України, втративши на Зміїному та в навколишніх водах техніки на понад $600 млн.

Про це пише Forbes.

Найбільшою втратою окупаційної армії став флагман Чорноморського флоту – ракетний крейсер «Москва» вартістю $750 млн. Він брав участь в окупації Зміїного, став героєм поштової марки, а 13 квітня був уражений й затонув через день.

На острові було знищено щонайменше вісім зенітних комплексів типів «Тор», «Панцир» і «Стріла» загальною вартістю понад $100 млн та чотири плавзасоби різних класів загальною вартістю близько $50 млн.

17 червня українська армія знищила рятувальне буксирне судно «Василий Бех», спущене на воду всього шість років тому. На борту корабля був зенітно-ракетний комплекс «Тор».

Крім того, росіяни втратили на Зміїному три зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир С1».

«Загальна оцінка знищеної на Зміїному та в навколишніх водах техніки сягає $915 млн. Враховано лише відомі й підтверджені втрати – перелік може не бути вичерпним», – пише Forbes.
Зміїний – острів в Одеській області площею 17 га. Він був єдиною територією, яку окупантам вдалося захопити у регіоні.

30 червня Росія підтвердила відведення військ з острова Зміїний, який був захоплений нею 24 лютого – на самому початку повномасштабної війни.

Протягом усього періоду окупації вказаної території російські війська зазнали великих втрат у техніці та особовому складі.

Напередодні втечі з острова українські сили в черговий раз вдарили по позиціях противника на Зміїному ракетними та артилерійськими підрозділами. Але в Міноборони Росії стверджують, що відведення військ є «жестом доброї волі», не визнаючи поразку і втрату важливого стратегічного об’єкта.

Ба більше, в Москві обіцяли, що цей захід покликаний нібито розблокувати Чорне море для вивезення українського зерна за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
здивований Показати IP 1 Липня 2022 17:58
Слава ЗСУ!!! Слава Україні !!! Смерть москалям!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus