USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

СБУ затримала зрадників, які зливали конспіративні бази Сил спеціальних операцій ЗСУ під час окупації Херсона

16 Січня 2023 16:44
Контррозвідка Служби безпеки України викрила ще двох агентів фсб в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Одним із них виявився місцевий житель, якого військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ залучали до виконання оперативно-бойових завдань на південному фронті, повідомляють в СБУ.

Під час захоплення обласного центру він перейшов на бік російських окупантів і запропонував їм допомогу у війні проти України.

У ніч з 26 на 27 червня минулого року він злив двом представникам фсб з позивними Марс і Зелений адресу конспіративної квартири українських Сил спецоперацій у Херсоні.

Також зловмисник розкрив ворогу місця перебування оперативної групи спецпризначенців ЗСУ на території міста.

Отриману інформацію агресор використав для захоплення в полон кількох українських військовослужбовців з їхніми родинами.

Крім того, зрадник намагався схиляти місцевих жителів до негласної співпраці з фсб у тимчасово окупованих районах південного регіону.

Читати ще: Розвідував позиції української ППО: на Черкащині СБУ затримала російського агента

Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ, який був знайомим згаданого ворожого поплічника.

У червні минулого року український військовий потрапив у полон до рашистів. Там він усіляко намагався довести свою лояльність російським окупантам.

Для цього передав фсб адресу проживання рідного брата командира своєї бойової групи, якого потім загарбники схопили в полон. Також надавав ворогу інформацію про місця дислокації та бойові завдання свого підрозділу. Згодом контрактника повернули українській стороні.

Після звільнення Херсона обидва зрадники намагалися залягти на дно, щоб уникнути правосуддя.

Втім контррозвідники СБУ викрили їхню злочинну діяльність і затримали у результаті спецоперації в Херсоні та Одесі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus