USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Шахтар із Танзанії видобув найбільші у світі танзаніти

26 Червня 2020 23:21
52-річний Санініу Лайзер, дрібний шахтар із Танзанії, знайшов під землею два камені танзаніту, сумарна вага яких складає 15 кг. Міністерство гірничої справи купило в чоловіка знайдені корисні копалини, заплативши за них 3,4 мільйона доларів.

Про це пише ВВС.

Як повідомляється, Лайзер видобув два шматки танзаніту вагою в 5,8 кг та 9,2 кг – це найбільші камені в історії видобутку.

Президент Джон Магуфулі навіть зателефонував чоловікові, щоб привітати зі знахідкою.

Як розповів сам новий мільйонер, знахідка й виручені за неї гроші не змінять його життя, він так само, як і раніше, випасатиме й доглядатиме за власними двома тисячами корів.

«Я хочу побудувати в місцевості, де проживаю, торговий центр і школу. Школу хочу побудувати поруч зі своїм будинком. Тут багато бідних людей, які не можуть дозволити собі віддати своїх дітей навчатися в школі. Я неосвічений, але мені подобається, коли справи виконуються професійно. І хочу, аби мої діти в майбутньому займалися бізнесом професійно», – розповів Лайзер.

«Я хочу влаштувати гучну вечірку, навіть заріжу корову з цього приводу», – додав він.

Також чоловік розповів, що не боїться за долю свого нового багатства, оскільки в місцевості, де він проживає, – безпечно, і тому не потрібно вживати додаткових заходів безпеки.

Танзаніт – один із найрідкісніших каменів на планеті, який може бути знайдений тільки на півночі Танзанії, використовується у виробництві ювелірних прикрас. Вартість залежить від його чіткості та прозорості: чим більше камінь володіє цими характеристиками, тим більша його ціна. Камінь буває із відтінками зеленого, червоного, синього та фіолетового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus