USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Що таке ігри io та як у них грати?*

23 Травня 2022 18:10
Вже бачили онлайн-забавки, у назвах яких є дивні літери «.io»? Багато хто з користувачів починає цікавитися подібними іграми саме через назву, а потім їх захоплює геймплей. Все почалося з Agar.io. Суть гри була наступною: грати за сферу та ковтати менші сфери, за які грають інші геймери.

Сьогодні ігри іо мають безліч поціновувачів по всьому світу. Нині є багато різновидів онлайн-розваги для веселого дозвілля у колі друзів. Про них йтиметься нижче.

Цікава історія гри та секрет назви

Автор гри Agar.io Матеус Валадарес багато часу проводив за вивченням клітин, спостерігаючи через мікроскоп, як вони рухаються. Чоловік зізнався, що одного разу йому спало на думку: «Має крутий вигляд. Чому б не зробити з цього гру?»

Щодо назви розробник пояснив, що Agar – це провідник, у якому зростають клітини, а .io – це не дивна абревіатура, а домен, який було використано для вебваріанта гри. Ім’я таке, бо його легше за усі інші було отримати.

Особливості та різновиди гри

Протягом кількох місяців після виникнення гра ставала все більш популярною, бо її було досить просто проходити. Це дало поштовх для появи купи ігор, у назві яких є «.io». Люди, які їх створювали, надихалися ідеєю Валадареса.

Сам автор також продовжував створювати ігри на той самий кшталт. У його доробку – такі актуальні відеозабавки, як:

- Diep.io. Тут необмежена кількість гравців долає рівень за рівнем, аби дістати собі титул короля. Гру було розроблено за три тижні.

- Slither.io. Геймер керує змією або черв’яком. Персонаж зростає до гігантських розмірів.

- Hexar.io. Опинившись на полі з шестикутників, треба обмальовувати периметри кластерів, аби розширювати свої володіння.
Головна особливість ігор, які з’явилися на базі Agar.io, – успіху треба дійти, проте він робить вразливим. Що більшими ви стаєте, то більше часу приділяєте грі, а тим часом кількість гравців, які намагаються вас перемогти, зростає.

Так само відбувається і в популярних варіаціях «Вормакс.io», «Комбайн.io», «Морські дракони.io» тощо. Персонажі та локації різні, а от суть залишається незмінною: їжте менших за себе, збільшуйтеся, оминайте ворогів. У цій категорії усе частіше з’являються стрілялки та бійки.

Автор першої .io-гри навіть уявити не міг, що віртуальна розвага, яку створила невеличка команда розробників, так сподобається людям, що в неї гратимуть мільйони.

Матеріал розміщено на правах реклами
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus