USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Штучний інтелект виявив у ДНК людини невідомий ген

8 Грудня 2022 00:53
Дослідники виявили існування «примарної» популяції людини, з якою сучасні люди схрещувалися під час виходу з Африки.

Вчені використали штучний інтелект (ІІ) для визначення походження невідомого виду людських предків, який міг мати відношення до довгої подорожі людини з Африки тисячоліття тому, пише Всвіті.

Знахідка, що викликала інтерес вчених, виявилася останками дівчинки, яка жила понад 50 000 років тому, з такою дивною унікальністю, що вона визнана «гібридним» предком сучасних людей.

«Близько 80 тисяч років тому відбулося так зване переміщення з Африки, коли частина людської популяції, яка вже складалася із сучасних людей, залишила Африканський континент і мігрувала на інші континенти, давши початок усім нинішнім популяціям», – розповів біолог Жауме Бертранпеті з Університету Помпе в Іспанії.

У міру того, як сучасні люди прокладали цей шлях на території Євразії, вони створювали й деякі інші речі – розмножувалися зі стародавніми та вимерлими гомінідами інших видів.

Проте дослідження євразійської ДНК виділили ген, який викликав безліч питань щодо походження сучасного генетичного коду людини.

Використовуючи статистичний метод, званий баєсовим висновуванням, дослідники виявили існування «примарної» популяції людини, з якою сучасні люди схрещувалися під час виходу з Африки.

«Ця популяція або пов’язана з неандертальцями-денісівцями, або рано відокремилася від лінії денісівців», – заявили еволюціоністи.

Відкриття у цій галузі науки відбуваються швидко та стрімко. Ще у 2018 році інша група дослідників виявила докази того, що вони назвали «певною третьою подією схрещування» поряд з денісівцями та неандертальцями.

Тут ще багато досліджень. Застосування такого аналізу ІІ – зовсім новий метод у галузі вивчення походження людини.

Бертранпеті заявив: «Ми спробуємо знайти ці місця значної розбіжності в геномі, щоб подивитися, які з них належать неандертальцям, а які денісівцям, і спробувати пояснити всю картину».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Григорій Петюх Показати IP 8 Грудня 2022 18:43
Дана тема і подібні "знахідки" обговорюються вже не один рік. Це не просто "штучний інтелект" виявив "щось нове", а спеціальна статистична методика аналізу генів, яка використовується в біоінформатиці. Автори перекладу, на жаль, навіть, перекласти не змогли коректно статтю, яку я знайшов в інтернеті на дану тему. Я вже не кажу про правильну інтерпретацію того змісту, про який ідеться в статті. Недаремно автори не дають посилання на статтю! До речі, це є перша ознака того, що вони хочуть уникнути правильної оцінки даного факту. Стаття була опублікована в Science Alert 25 October 2021 By Peter Dockrill.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus