USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Швейцарія, «50 відтінків», відрядження: як святкуватимуть День закоханих відомі лучани

13 Лютого 2018 18:37
День Святого Валентина – чи не найромантичніша дата в році. Принаймні, так прийнято вважати; про це «кричать» звідусіль: із телеекранів, моніторів, вітрин, сторінок у журналах/газетах; про це говорять, складається таке враження, майже всі. Чомусь саме в цей день закохані намагаються здивувати свою половинку переважно банальним подарунком, адже щиро переконані, що таким чином демонструють свої почуття.

Так, все ж таки, День закоханих – це дійсно свято, привід зізнатися ще раз у коханні любій людині чи звичайний день року? З’ясувати це Інформаційне агентство Волинські Новини намагалося під час спілкування з луцькими селебрітіс, політиками, громадськими діячами та звичайними перехожими.

Незважаючи на те, що кожного дня ці люди займаються абсолютно різними справами, всі сходяться думками в тому, що для кохання не потрібно чекати конкретної днини.

Як проводять День Святого Валентина відомі лучани, що дарують своїм коханим та які найромантичніші презенти отримували – про це читайте в першій частині спецматеріалу ІА Волинські Новини, приуроченого до Дня закоханих.

«День Святого Валентина – просто ще один привід побути з коханою людиною. Через роботу та різні графіки наш час разом зараз обмежений, тому цього року вирішили, що й 14 лютого не омине нашу родину. До цього ніяк не святкували, якщо чесно. Відчувати один одного, кохати та дарувати подарунки можна протягом року нон-стоп. Хіба для приємностей потрібна окрема дата?! Отже, ніяких особливих презентів не готуємо, валентинок точно не буде, як і по ходу на «50 відтінків чогось там», на які підбиває реклама з усіх сторін. Ми досить практичні люди, тому домовилися, що подарунком стане подорож до Стамбула в перші спільні вихідні», – поділилася керівниця відділу менеджменту та креативних індустрій департаменту культури Луцької міської ради Юлія Євпак.
Місцевий депутат Сергій Шкода наголосив, що відзначати День Святого Валентина потрібно, адже «це ще одна можливість приділити увагу коханій людині».

«Звичайно, я святкую День Святого Валентина. Зазвичай ми вдвох з Іванночкою (дружина, – ВН) йдемо в ресторан, також я дарую квіти та різні подарунки. Цьогоріч ми хочемо поїхати в «Швейцарію» – готельно-ресторанний комплекс поблизу Рівного (сміється, – ВН), аби романтично провести вечір разом.

Щодо подарунків, то я роблю їх не лише у свята, тому не пам’ятаю, що саме раніше дарував на Валентина. Але, якщо готувати подарунок саме на цей день, то це має бути сюрприз», – вважає Сергій Шкода.
«Я якось досить рівно ставлюсь до такого свята. Знаю, що для щиро закоханих людей кожен із 365 днів може стати незабутнім днем кохання. Цього року це свято відзначатиму по-особливому феєрично з коханою людиною, але кілька днів потому, щоб не відволікали думки про роботу серед тижня», – розповіла телеведуча Галина Падалко.

Та додала: «З подарунків, які запам’ятались найбільше, – безперечно, це величезна валентинка від п’ятикласників, у яких я певний період часу викладала математику. Приємний придатком до листівки була повністю розмальована сердечками і квітами дошка з написом «Ми Вас любим, Галина АнатоліЄвна». Це було дуже зворушливо, але не стало на заваді проведенню уроку математики. Загалом подарунки, які приносять емоції та дарують нові враження, – найдорожчі і найцінніші для мене. А подорож – ідеальний презент».
Засновниця мистецького об’єднання «стендаЛь», директорка видавництва фантастики та науково-популярної літератури «Синя папка» Елла Яцута розповіла, що, швидше, є не надто романтичною особою, а 14 лютого асоціює більше з книгами, ніж із валентинками.

«До Дня закоханих ставлюсь спокійно. Я не надто романтична і чутлива натура. Ми з хлопцем самі обираємо дати під «дні Валентина», коли це зручно і є відповідний настрій. Для мене 14 лютого – це, перш за все, Міжнародний день дарування книг (що пов’язано зі сферою зацікавлень). До цього дня багато видавництв і книгарень пропонують систему знижок. Тому ми з Олегом (коханий Елли, – ВН) вирішили скористатися моментом і оновити домашню бібліотеку. А ще він знає, як я люблю обирати нові книжки. Ось і вся романтика», – акцентувала вона.
Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що День Святого Валентина – це, скоріше, свято для молоді.

«Цей день я не вважаю святом, але молодь має всі підстави, щоби згадати про себе, своїх друзів, ближніх, висловити свої почуття тим, кого кохає. Я вважаю: якщо є підстави зайвий раз сказати коханій людині, що ти її любиш, то хай цей День Валентина буде щоденно», – акцентував Григорій Пустовіт.

Та додав, що сам цей день не святкує, тож не планує нічого особливого. «У роки моєї молодості такого свята не було, а зараз долучатися до відзначення Валентина… Це не моє свято», – констатував виконувач обов’язків мера. А на запитання про найромантичніший отриманий дарунок підкреслив: «Найкращі подарунки, які робила мені моя дружина, – це син і донька».
«Я думаю, що люблячі люди повинні показувати свої почуття кожного дня, а не лише один раз на рік. Проте мені подобається романтична атмосфера, яка панує в місті перед Днем Святого Валентина та на саме свято, адже гарне оздоблення та дизайн магазинів, кафе, ресторанів створюють радісну та романтичну атмосферу.

Особливо не святкую, але подарунки дарувати люблю, радувати кохану людину та сім'ю. Сама я отримувала іграшки, прикраси, парфуми та квіти», – розказала адвокат Яна Чуріна.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Костянтин Петрочук розповів, що зустріне День Валентина у відрядженні, тому подарунки дружині та дітям вручить ввечері 13 лютого.

«Від дружини я вже отримав подарунок. На вихідних ми сходили й придбали мені туфлі. Так і є, вона сказала: куплю тобі туфлі, будеш ходити. Я сказав: добре, я тебе люблю (сміється, – ВН)», – поділився Костянтин Петрочук.

І пригадав, що свого часу присвячував коханій дружині вірші: «А дружина щодня мені щось дарує, заряджає завжди позитивом. Особливо чогось багато ні я, ні дружина не маємо, але ми цінуємо наші відносини, і до дітей також. Взагалі кожному бажаю таких стосунків, як у нашій сім’ї».
«Зазвичай я святкую День Святого Валіка, працюючи на роботі в «Кораблику». Туди ми і придумуємо багато фішок для вечірки і бачимо багато різних цікавих дрібничок у поведінці людей. Мені приємно часто бачити пари, які сформувались саме в «Кораблику» і з яких згодом сформувались чудові сім'ї. Страшенно радію в таких випадках і бажаю їм щастя.

Щодо подарунків, то раніше ні на Валентина, ні на 8 Березня нічого надзвичайного не дарував і не отримував, здається. В житті бувають більш важливі події, яким варто приділяти більше уваги», – акцентував вокаліст гурту «ФлайzZzа» Андрій Тимчук.
Далі буде…

Підготували Олександр Зелінський та Ольга Шершень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus