USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Сільська поетеса з Волині тримає всі свої вірші в пам'яті

2 Липня 2022 21:14
Жителька села Раймісто, що в Доросинівській громаді, Юлія Омельчук пише вірші на різноманітну тематику.

Як зазначає, любов до поезії виявлялася в неї ще з раннього дитинства, а муза найчастіше приходить за роботою по господарству, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Нас у сім’ї було 11. Брат навчався в житомирському інституті. А хіба на Поліссі гроші були? То я зі школи до стінгазети завжди писала», – пригадує Юлія Омельчук.

Аби не сидіти в батьків на шиї, вона замолоду подалася на заробітки в село Вітоніж, де й познайомилася з чоловіком (родом із Райміста). Потім із ним переїхала до цього села. Тут народилися їхні шестеро дітей.

«Звідки? – питають. Із Райміста. Що то таке: село чи місто? Де назву ви таку взяли? А відповідь на це проста. Христос як по землі ходив, то клаптик раю уділив. А як на небо відлітав, Раймісто – так його назвав. Дорослі знають і малі – то клаптик раю на землі», – декламує Юлія Омельчук.
Читати ще: Майстриня з Колодяжного виготовляє ляльки-мотанки і збирає кошти для ЗСУ

За її словами, вірші в її голові народжуються спонтанно. Наприклад, може полоти грядку, про щось думати, і от ця думка складається в римовані рядки. Побачить випускників – одразу має вірш про випускний, приїдуть онуки – і для них має потішні рядоки власного авторства. І так, каже пані Юлія, постійно. Тож у її колекції назбиралося чимало поезій, які вона тримає у голові.

«Я ніколи не записую свої вірші», – зауважує поетеса.

Староста Ясинівського старостинського округу Любов Майструк каже: вже давно виношує ідею, аби записати вірші пані Юлії і видати їх окремою збіркою.

«Хочу видати збірочку її віршів. На добру книжку вже назбиралося… Це вірші про природу, про війну, про наших хлопців, про все на світі», – наголошує вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus