USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вчителька принизила учня, бо його мати не здала гроші на парту

14 Вересня 2018 14:23
До громадського активіста Володимира Бут-Гусаїма звернулась мати 5 дітей з проханням допомогти зібрати кошти на парту для її сина-школяра.

"Перед початком навчального року в загальноосвітній школі І-ІІ ступеня села Рудка-Козинська Рожищенської районної ради Волинської області, класний керівник Плоцидим Марія Іванівна подзвонила до пані Стащук Олени і просила 300 гривень на нові парти для класу, де навчається її син Станіслав.

Мати відповіла їй, що не в змозі дати грошей, так як вона тільки після операції, та лікувала свого старшого сина Владислава (зараз він перебуває на Сході України).

Та не зважаючи на це, ні класний керівник, ні директор закладу Остапчук Лариса Миколаївна, не зрозуміли становище матері. А тому її син залишився на сьогоднішній день сидіти за непридатною для навчання партою. Він такий єдиний у своєму класі, бо усі інші сидять за новенькими партами", - пише Володимир на своїй сторінці у Фейсбук.


Сьогодні активісти відвідали сім'ю Пащук, у якій виховується п'ятеро дітей, поспілкувались з матір'ю, класним керівником та керівництвом школи.

"Класний керівник Станіслава підтвердила, що просила гроші на реставрацію парти - 300 гривень, також підтвердила - що принизила його перед всім класом за те, що він не здав гроші і буде сидіти за партою, де шкодить одяг. Навіть на сьогоднішній час, коли ми приїхали він сидів за неготовою партою. Односельчани підтвердили, що класний керівник неодноразово принижувала перед всім класом і інших дітей, тому на сьогодні вони вчаться в іншій сільській школі.

Також із слів викладачів у присутності районної адміністрації вияснили, що на дану школу практично не виділяють державні кошти", - зазначає Бут-Гусаїм.


У коментарі виданню «Волинь24» директорка Загальноосвітньої школи І-ІІ ступеня села Рудка-Козинська Рожищенської районної ради Волинської області Лариса Остапчук розповіла:"Класний керівник від імені батьків учнів запитала, чи зможе мама долучитися до збору коштів на придбання покришок. Жінка пояснила, що нині у неї цих грошей немає, тому батьки за власні кошти купили покришки для усіх парт".

Директорка повідомила, що у кабінеті, де навчаються восьмеро учнів - п'ять відремонтованих парт, лише одна з них незавершена - збоку не приклеєний шпон.

«Під час уроку хлопчик, розмовляючи з однокласниками, порушував поведінку, тому вчителька на декілька уроків пересадила його за вільну парту. Ту, що незавершена. Це нормальна парта, така як інші, лишень цього шпону не було», - пояснює педагог.

Голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська опублікувала на своїй сторінці допис, де спростувала інформацію про необхідність зібрати кошти на парту для Станіслава Пащука. "До уваги читачів публікацій на інтернет ресурсах області ("Волинська правда", "Перший", "V24" і т.д.) з приводу збору коштів для придбання нової парти учню сьомого класу Рудко-Козинської ЗОШ.

Повідомляю, що закупівля нових парт для восьми учнів сьомого класу Рудко-Козинської ЗОШ за кошти батьків не проводилась. На даний момент усі шість парт, якими користуються учні були оновлені (фото додається).


Тому закликаю усіх свідомих читачів не здійснювати перерахунок коштів на особистий розрахунковий рахунок Володимира Андрійовича Бут-Гусаїма № 5168742211058023 у ПАТ «ПРИВАТБАНК», який на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розмістив заклик про збір коштів для купівлі парти учню. Недостовірність поданої ним інформації підтвердилась у письмовій заяві матері учня, який пожалівся їй про психологічний тиск зі сторони класного керівника.

За наслідками письмової скарги матері від 14.09.2018 р. розпочато внутрішнє розслідування, яке має на меті об’єктивно вивчити ситуацію та захистити права дитини, які є основоположними у навчальному процесі".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Як Показати IP 14 Вересня 2018 14:32
набридла отака х...ня! Мені цікаво вчителька з директором з власної ініціативи збирали гроші на ті парти чи узгоджували з батьками? Якщо держава не виділяє коштів, а батьки не хочуть свої платити, то хай діти сидять на обдертих, при чому тут вчителька? а якщо всі батьки погодидились, а в когось грошей нема, то що знову ж таки вчителька має за свої йому це зробити, з якої речі?Якщо всі такі добрі, то й скинулись би по пару гривень.
Євробидло до Як Показати IP 14 Вересня 2018 14:56
Педагог - в першу чергу психолог, у якої не повинно бути багатих - бідних, успішних - неуспішних, хороших - поганих, розумних - дурних. Для педагога усі учні повинні бути однаковими. Якщо мати сказала що немає грошей на парту - то висококваліфікований педагог в першу чергу повинен попросити у батьківського комітету скинутись на додаткові 300 ГРн для учня, батьки якого неспроможні заплатити таку суму. Те що вчинила вчителька - говорить про одне, що в сільських школах праюють аби хто, некваліфіковані і тактично неграмотні люди. Гнати потрібно вчительку і директора.
Та до Євробидло Показати IP 14 Вересня 2018 15:21
залиште вже в спокої тих вчителів "повина те, повинна се", бо пошлють вас всіх на х...р з вашими вимогами, що і близько не відповідають зарплатам і повиїзджать на заробітки, і будете тоді волати, як в сьогоднішніх новинах: "караул, не вистачає медсестер, всі поїхали в Польщу", так само і про вчителів і самі своїх дітей вчити. Парти - не турбота вчительки ні разу, не фіг на неї це вішати, самі вирішуйте з директором чи завгоспом.
Євробидло до Та Показати IP 14 Вересня 2018 16:04
ТА без питань - їдь куди хочеш, тільки пам'ятай про одне - що тут "повина те, повинна се" - говорять українці, а там будуть говорити поляки і італійці. Якщо парти не турбота вчительки - то чому ВОНА збирає на них гроші?
От до Євробидло Показати IP 14 Вересня 2018 16:29
саме так, чому? тому що такі, як ви за копійчану зарплату вішаєте на ту вчительку все, що завгодно, ще й ноги витираєте. Поляки з італійцями будуть говорити "повинна", але на відміну від вас "українців" так званих, платитимуть гроші, а не рабську пайку, аби не здохла з голоду. І, так, їдуть куди хочуть ,віршніше, хто куди може, з таким ставленням, тільки чи так вже без питань, як ви себе тішите? Ні, з питаннями і чим далі, тим тих питань буде більше і складніше їх буде вирішити. От наприклад сьогоднішнє - патякати, хто що і як повинен є кому і лозунги штовхати, а уколи хворим поробити, клізми поставити і судна повиносити рук бракує, то хто це зробить?
Анонім до От Показати IP 14 Вересня 2018 18:08
Та що ви там захищаєте так вчителів?Напевно сама нею є.Гроші собі в карман під шумок беруть,от і так "стараються" для школи і учнів,які їм в х..не впирались.Директор з вчителями має вимагати в держави,а не в батьків,це батьки дурні,привчили давати гроші на все,аби їхній бовдур отримав гарну оцінку,самі так робите,що ми живемо в лайні,все починається з маленького
Євробидло до Анонім Показати IP 14 Вересня 2018 18:33
Що ви їй пояснюєте, вона ж ображена на все життя. ПРосто дана вчителька зла на весь світ бо клас з 8 учнів, особливо і на відкатах не посидиш..... Це ж не місто де тільки в школі 1000 - 1500 учнів, і необмежені можливості в додатковому заробітку.
Учень. Показати IP 14 Вересня 2018 14:59
На 8 учнів достатньо чотири парти,а є 5 нових.
Лучанка Показати IP 14 Вересня 2018 17:09
Як не на парти будуть збирати, то на книжки, то ще на щось....
Анонім Показати IP 14 Вересня 2018 17:43
Не така вжей копійчана зарплата в порівнянні з мед працввниками вихователями, та іншими... (У вчителя 7000 гр., у медсестри 3000. + вчителі як йдуть у відпустку отримують 18000 відпускних а медсестри 0)
777 Показати IP 14 Вересня 2018 19:18
А муніципали по 15 штук получають зарплати щомісяця, а може бути і більше, малі зарплати - міняйте роботу
Мама Показати IP 14 Вересня 2018 21:33
Скоро будемо вітати вчителів з їхнім святом.здаєм гроші!
Звертаюсь до От та Т Показати IP 14 Вересня 2018 21:49
Була б нормальна вчителька і якби свій диплом диплом здобула власним розумом, а не за сало, такого б не робила! Вчителі вивчають педагогіку і не повинні принижувати учнів, якщо в їхніх сім'ях тяжкі фінансові обставини! А таку людину тяжко назвати "вчителем" і їй явно не місце в школі !
Отакої... до Звертаюсь до От та Т Показати IP 14 Вересня 2018 23:31
Правильно,нормальна вчителька має проводити уроки а не звертати увагу на парти,хай хоч на полу сидять,то піклування директора та батьків
ната Показати IP 15 Вересня 2018 11:11
в першу чергу винен директор. вчитель виконує тільки вказівки. це повинно вияснятись на районному , а то і обласному рівні керівництва. щось зачасто різних нюансів по Волині. А це вже БАРДАК!
Віктор Показати IP 15 Вересня 2018 12:35
Не потрібно все звалювати на вчителів ! Мій син навчається зараз в 6 класі , коли в 1 класі постало питання про заміну парт ( всі були старого зразка ), батьки заворушилися, що потрібно щось міняти. Але ініціативи ніхто не проявив. Через декілька днів люди дали пропозиціі щодо цін і парт. Мене знову "лихий" спонукав кинути ціну поямо з заводу без різних " посередників " . У мене була найнижча ціна. Плюс парти виробника регулюються по висоті до 9 класу ! Всі погодилися ! Вчителька зовсім участі не приймала ! Замовили , якщо не помиляюся, 14 парт. Сказали, що учительський стіл буде як бонус ! Класний керівник почала відмовлятися, що не потрібно ! В кінцевому результаті , привезли парти, все склали , всі задоволені, але ж знаходиться 2 людини, які не здали гроші, і мало того, написали заяву в райвно, що хтось заставляє збирати гроші ! Якби сказали раніше, я б знайшов сплнсорів на 1 парту ! Люди, схаменіться, шукайте всі проблеми самі в собі ! Перестаньте скиглити і шукати винних ! Почніть з себе !
Ірина Володимирівна Показати IP 15 Вересня 2018 14:19
Чому мама немає коштів,вона як багатодітна бере гроші,плюс синові допомоги учасника АТО,плюс тато який вмів зробити 5 дітей,він знав що треба до школи,потім у вуз,то хай би думали головою а не дечим іншим
Анонім до Ірина Володимирівна Показати IP 15 Вересня 2018 17:34
то є суть полішуків...
Цікаво Показати IP 15 Вересня 2018 14:40
А ахтівіста перевіряти будуть на предмет маніпулювання ситуацією в цілях шахрайства ??
Валентин Показати IP 15 Вересня 2018 19:23
Нехай їде в Польщу на яблука. І директоршу хай візьме. Там зарплата вища і на яблуня будуть вчитися елементарному. Мудрість приходить з роками. Але до бюджетників (в більшості) роки приходять самі.
Я мама багатодітна Показати IP 15 Вересня 2018 20:30
Для таких питань існує районо, чи облно, в чиїй компетенції ,як я розумію вирішення проблеми .Мама знає як дітей народити,то нехай трохи поворушиться задля захасту їх прав.
Лучанка Показати IP 15 Вересня 2018 22:24
Перед тим як 5 дітей народжувати, було б добре подумати, що їх ще потрібно виростити
Мозг Показати IP 17 Вересня 2018 10:54
Вы вообще о чем? Школа частная или как? Какие деньги , вы почитайте ,что вы несете,где человеческое у вас что-нибудь???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus