USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скандального луцького комуніста Кононовича побили на мітингу в Києві

7 Липня 2021 18:09
Посольство Білорусі в Україні направило ноту на адресу Міністерства закордонних справ України з висловленням стурбованості недостатніми заходами, що робляться для забезпечення безпеки дипломатського представництва в Києві.

Про це повідомляється на сайті посольства в середу, 7 липня, пише Корреспондент.net.

Вказано, що диппредставництво неодноразово зверталося до МЗС України з метою посилити заходи щодо забезпечення безпеки посольства. В результаті, сьогодні «в ході проведення санкціонованого мітингу членами білоруської діаспори біля посольства Білорусі радикальними елементами з числа громадян України було скоєно напад на учасників акції, в результаті якого ряд осіб, в тому числі представники Національної гвардії Міністерства внутрішніх справ України, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості: закрита черепно-мозкова травма, закрите пошкодження грудної клітки, ураження слизової оболонки очей і дихальних шляхів унаслідок застосування газового балончика».

Стверджується, що двоє учасників нападу – громадяни України – були затримані.

«Виходячи з аналізу обставин скоєного інциденту, можна зробити висновок про його цілеспрямований і заздалегідь спланований характер. Посольство заявляє протест і наполягає на тому, щоб вказаний інцидент у найкоротші терміни був розслідуваний правоохоронними органами України, ситуація отримала відповідну юридичну кваліфікацію, винні особи понесли справедливе покарання, а українською стороною було вжито вичерпних заходів щодо недопущення подібних інцидентів біля білоруської дипломатичної місії», – йдеться в заяві.

Підкреслюється, що білоруська сторона розглядає зазначені обставини як безпосередню загрозу безпеці посольства Республіки Білорусь в Україні та його персоналу.
«Посольство відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 року потребує від української сторони забезпечити громадський порядок і безпеку на території, прилеглій до білоруської дипломатичної місії в Києві, і вжити заходів щодо припинення різного роду провокаційної і протиправної антибілоруської діяльності на території України, проведення якої набуло регулярний, часто радикальний характер», – резюмували в посольстві.

Серед учасників акції був і волинянин Михайло Кононович, який належить до білоруської спільноти «Сябры Валыні».

Про це він сам повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці і показав фото та відео.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Євген Показати IP 7 Липня 2021 18:50
Оце так доля!Куди не поїде б’ють!
місцевий Показати IP 7 Липня 2021 19:30
Хто б вже такого тягла дав одному місцевому ТГ-каналу, що так пропагує таке насильство?!
Немісцевий до місцевий Показати IP 7 Липня 2021 21:30
Про сороса забув дописати, тєлєга.
липовая демократия Показати IP 7 Липня 2021 19:34
то что можно одним - запрещено другим.
Німкеня Показати IP 7 Липня 2021 20:00
Шановне Панство. Даний персонаж пропагує комунізм не перший рік (разом зі своїм братом). Ще до заборони комунізму в Україні ці два дегене ...и отримали від Симоненка по трьох кімнатній квартирі в Києві і чималенький суми готівкою. Тепер йому платить комуністична партія лукашенка, йому наплювати на всіх вас він щ за це отримує кошти. Де СБУ і де кримінальна справа за сепаратизм.
Дідо до Німкеня Показати IP 7 Липня 2021 20:40
тобто демократія у вашомоу розумінні це те що ви дозволяєте?
Дідо до Дідо Показати IP 8 Липня 2021 14:11
Бемократія, це те що дозволяє ЗАКОН. Комуністична ідеологія у нас заборонена, сепаратизм також кримінально каране діяння,-так що ДО ПОБАЧЕННЯ.
CoBa до Німкеня Показати IP 7 Липня 2021 22:39
ви ще й німкеня, якого біса ви, нацисти, пхаєте свого носа в наші справи?
Yes Показати IP 7 Липня 2021 20:49
Мало дали.
Німкені Показати IP 7 Липня 2021 20:58
Демократію в Німеччині з арабами розводити будете ( якщо Ви дійсно німкеня). Можливо, вони оцінять. А в Україні різна радикальна наволоч розуміє демократію як вседозволеність, прикриту гаслами майдану. А обзивати Кононовичів дегенератами - це теж прояв демократії? За світогляд і політичні переконання ще, здається, не судять
123 до Німкені Показати IP 7 Липня 2021 22:59
Не судять, але добре б'ють.
32раси у владі Показати IP 8 Липня 2021 00:03
Для залякування інакодумців чинуші наймають радикалів. Ті, хто міг за ідею битися, або дуже старі або давно в землі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus