USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Скарги на дорогий бензин: в Україні на АЗС проведуть перевірки

23 Травня 2022 20:54
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розпочала перевірки АЗС.

Про це йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби.

Нещодавно для вирішення дефіциту палива в країні Кабінетом Міністрів України було скасовано державне регулювання цін на бензин і дизельне пальне. При цьому суб’єкти господарювання, як і раніше, зобов’язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення.

Однак за останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо.

Читати ще: Дизель по 80 грн: яка відповідальність передбачена волинським АЗС за завищення цін на пальне

Тому за дорученням прем’єр-міністра України головними управліннями Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією та податковою розпочато проведення перевірок суб’єктів господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального.

«Так, наприклад, Головним управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області розпочаті перевірки п’яти АЗС одного з ТОВ, де дизельне пальне реалізовувалось по 70 грн за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється», – сказано в повідомленні.

Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

Нагадаємо, в Україні внаслідок ракетних ударів російської армії знищено або пошкоджено близько 15 нафтобаз. Це стало однією із причин дефіциту пального в країні.

На початку травня на АЗС знову подорожчали бензин та дизель. 16 травня Кабмін змінив граничні ціни на бензин та дизпальне, а також вирішив призупинити держрегулювання цін на пальне.

19 травня у Мінекономіки заявили, що в Україні поступово стабілізується ситуація на ринку палива, а на АЗС зникає ажіотаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 24 Травня 2022 13:44
Зняли регулювання цін, а тепер дивуються... Клоуни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus