USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Снігопади скували Україну: на дорогах – довжелезні затори, ДТП і застряглі авто

3 Грудня 2019 14:47
Більшість областей України накрили рясні снігопади. Через негоду побільшало роботи у рятувальників – вони ще з ночі 3 грудня розчищають дороги та допомагають водіям вибратись зі снігових заметів.

Найбільше засніжило західні та північні регіони, пише 24 канал з посиланням на Укргідрометцентр. Станом на 8 ранку висота снігового покриву у західних областях становила 3-4 сантиметри снігу, а в Івано-Франківській області – 10 сантиметрів снігу.

У північних областях снігу випало більше – до 7-8 сантиметрів. Найскладніша ситуація на Полтавщині та Харківщині – там насипало до 15 сантиметрів снігу.

Без снігу поки залишаються південні області біля Чорного та Азовського морів. Жителі цих регіонів зможуть відчути справжню зимову погоду лише з 12-13 грудня. Тоді в Україну прийде нова хвиля похолодання.
Рятувальники посилено працюють на дорогах України з вечора понеділка, пише ДСНС. На Кіровоградщині вони витягли зі снігового полону майже пів сотні застряглих авто, на Полтавщині – 12 машин, на Рівненщині – відбуксирували 6 вантажівок.


Рятувальники витягують зі снігового замету авто на Полатвщині: відео
Більшість великих міст вранці вівторка скували довжелезні затори. Через снігопад у Львові ускладнився рух не лише в центрі, а й на околицях міста.
Така ж ситуація і в Києві – у заторах стояли авто на всіх мостах через Дніпро, в напрямку правого берега Києва, на проспекті Перемоги, на бульварі Шевченка в бік Бессарабки та від Європейської площі в бік Поштової.

Також через слизьку дорогу і погану видимість на дорогах сталось чимало ДТП. На щастя, про загиблих не повідомляється.
ДТП у Києві через ожеледицю
ДТП на слизькій дорозі поблизу Хуста на Закарпатті

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:ЧЕРЕЗ ОЖЕЛЕДИЦЮ У ЛУЦЬКУ ЗІТКНУЛИСЬ ДВІ АВТІВКИ

На Харківщині через снігопад зіткнулись кілька авто: відео
Синоптики попереджають, що 3 грудня сильний сніг засипатиме Кіровоградську, Дніпропетровську, Полтавську, Сумську і Харківську області. Через це на дорогах можлива ожеледиця та ускладнення руху. У ДСНС радять водіям бути особливо обережними та дотримуватися правил водіння взимку.

Як водіям їздити при ожеледиці: поради

Їзда при ожеледиці взимку – одна з найбільш ризикованих вправ, які доводиться роботи водієві. Аби вберегти себе та пасажирів, водіям варто дотримуватися таких простих правил:

Все потрібно робити плавно: повертати кермо, натискати і відпускати педалі.

Під час поїздки максимально сконцентруйтеся, не включайте в салоні музику, попросіть пасажирів помовчати.

Швидкість руху повинна бути низькою.

При наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижуйте швидкість до мінімуму.

Кожне гальмування бажано передбачити завчасно, також тримайте збільшену дистанцію до інших авто.

Повороти під час ожеледиці варто проходити по максимально великому радіусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus