USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сотні людей залишили домівки, оголошено надзвичайний стан: в Австралії вирують лісові пожежі

3 Лютого 2021 09:41
На заході Австралії розгораються лісові пожежі. Вогонь уже знищив кілька десятків будівель і підступає до Перта – двохмільйонного мегаполіса.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Сотні людей були змушені залишити свої домівки, їх розмістили в тимчасових центрах. Інформації про постраждалих немає.

Сильний вітер та спекотна погода ускладнюють роботу пожежникам. Понад 200 рятувальників та волонтерів намагаються стримати поширення вогню.

Площа пожежі збільшується. У регіоні оголосили надзвичайний стан.
Масштабні лісові пожежі в Австралії

25 листопада 2020 року лісова пожежа вирувала на острові Фрейзер біля узбережжя Квінсленда, Австралія. Вона охопила більше половини острова довжиною 122 км з моменту першого повідомлення про неї в середині жовтня.

Пожежники працювали над локалізацією вогню, відзначаючи, що їм потрібен дощ, щоб полегшити ситуацію.

Пожежна та аварійна служба Квінсленда (QFES) повідомила, що вони також гасили пожежу з повітря за допомогою літака.

Офіційні особи вважають, що загоряння виникло в результаті незаконного приготування їжі на багатті, яке не було повністю загашено. Уряд оголосив про лісові пожежі на острові, і низка доріг і кемпінгів були закриті.

«Ми намагалися локалізувати вогонь, але місцевість, рослинність і погода були проти нас. За день ми вилили трохи менше 300000 літрів води на лінію стримування і на наступний ранок виявили, що вогонь продовжив поширюватися», – кажуть рятувальники.

Вони відзначили, що рослинний настил дуже товстий, і маленької іскорки достатньо, щоб перетнути лінію локалізації, над якою рятувальники працюють кілька днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus