USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

США попереджають Європу про можливий новий напад Росії на Україну

20 Листопада 2021 18:24
Представники американської розвідки попереджають європейських партнерів, що залишається обмаль часу, щоби встигнути завадити намірам Росії щодо повномасштабного вторгнення на територію України.

Про це пише The New York Times з посиланням на американських та європейських чиновників, повідомляє УНІАН.

Таким чином Сполучені Штати підштовхують європейські країни до співробітництва у розробці пакету санкції для стримування Кремля.

Офіційні особи США заявили, що Росія ще визначається, що робити з військами, зосередженими неподалік кордону з Україною, проте нарощування військових сил сприймаються Вашингтоном серйозно. І США не вважають, що цього разу, на відміну від попередньої ескалації у березні, Москва не блефує.

Зокрема, цього тижня директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс відвідувала Брюссель, щоби поінформувати послів НАТО про дані американських спецслужб щодо актуальної ситуації і можливе вторгнення РФ в Україну.

Поїздка Гейнс до Європи була давно спланованою і стосувалася багатьох питань, проте, за словами поінформованих осіб, з-поміж затверджених сторонами питань обговорювали близьку загрозу ескалації у Східній Європі і зростаючу стурбованість з приводу дій Кремля.

США і Британія переконані, що Путін розраховує отримати контроль над більшою частиною України або дестабілізувати країну, щоб встановити там проросійську владу.

Представники американської розвідки повідомили, що Путіна розчарував мирний процес, початий Францією і Німеччиною у 2014 році після анексії Криму й захоплення територій Донбасу.

Деякі колишні офіційні особи кажуть, що Путін, можливо, має намір забезпечити сухопутні шляхи між сходом України і Кримом. Американські аналітики вважають, що російський президент почне діяти найближчими місяцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Всезнайко Показати IP 20 Листопада 2021 18:46
Та задрали вже ті сша. Хочуть чужими руками Росії насолити?
Kriska до Всезнайко Показати IP 25 Червня 2022 12:03
Пажрал шашлічков ?
Дідо Показати IP 20 Листопада 2021 19:02
Пора психіатрам допомогти цим експертам
ВІРУС Показати IP 20 Листопада 2021 19:13
ТИ МАЛИЙ СКАЖИ МАЛОМУ,ХАЙ МАЛИЙ МАЛОМУ СКАЖЕ,ХАЙ МАЛИЙ ТЕЛЯ ПРИВ'ЯЖЕ.
Олександр Показати IP 20 Листопада 2021 19:18
УКРАЇНА НОВИЙ ШТАТ-БАНДЕРШТАТ.
Євросоюз Показати IP 20 Листопада 2021 19:52
Та дістали вже ті підбурювачі в особі христолюбивих америкосів. Самі ж роблять все, щоб спалахнула війна, а вони стригтимуть купони. Перетворили Україну на колонію, а тепер ще й цього мало.
777 Показати IP 20 Листопада 2021 20:09
А когда старый был?
Соний Байден Показати IP 20 Листопада 2021 21:04
Нам немає чого боятися у нас міліон учасників ато, кепками закидають
Andrij-Putin Показати IP 21 Листопада 2021 09:33
Скоро война, берегите себя!
Степан (Крымчанин) Показати IP 21 Листопада 2021 10:38
Допустим, подчеркиваю –ДОПУСТИМ, что началась война. Какие сценарии? Первый (условно назовём Крымский)- верховный главнокомандующий ВС России подписывает приказ, в котором военнослужащие ВСУ офицеры и солдаты-контрактники при переходе на сторону России сохраняют свои звания и должности при этом денежное и вещевое довольствие по нормам ВСРФ. Солдаты срочной службы сразу демобилизуются. Риторический вопрос - сколько останется в рядах Украинской армии? В США и Евросоюзе жуткий крик, вводят очередные санкции. Вводится миротворческий контингент. Второй сценарий-по запросу Киевских властей НАТО вводит свои вооруженные формирования. Линия соприкосновения станет линией раздела сфер влияния. Третий вариант-апокалиптический-делить уже ничего не придётся. По подсчётам военнспецов прямые потери Украины в населении составят около 10-12 млн чел. По моему США раздувает военную истерику для того, чтобы в случае конфликта пушечное мясо (Украинское) максимально ослабило Россию.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus