USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стоматолог для альпаки: Луцький звіринець відвідали ветеринари з Києва

16 Березня 2021 23:34
Ветеринари із Києва відвідали утриманців Луцького зоопарку: лікували зуби альпаки на ім’я Блек, оглядали птахів та інших мешканців.

Про візит ветеринарів Суспільному розповіла директорка Луцького звіринця Людмила Денисенко.

З її слів, в альпаки виявили стоматологічну проблему: зуби виросли занадто великими, заважали тварині харчуватись.

«Зазвичай альпаки сточують свої зуби у природних умовах: гризуть дерево, пережовують тверді продукти. І хоча в зоопарку тварин годують повноцінно, інколи трапляються подібні випадки», розповіла Людмила Денисенко. Щоб допомогти тварині, запросили із Києва ветеринарку Інну Васильківську.

Стоматологічні послуги Блек отримував під наркозом. «Найважливіше – повністю знерухомити тварину, щоб правильно полікувати зуби», – каже директорка. Ветеринари перевіряли також масу тіла: через густу шерсть альпаки не завжди відстежується вага тварини.
Принагідно, ветеринари оглянули усіх мешканців зоопарку. Зокрема полікували принесених птахів, які залишаться жити у звіринці: лебедів, галок та грачів.
Зараз альпака Блек почувається добре: має гарний апетит, активно пересувається вольєром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus