USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Судитимуть банду, яка з погрозами та насильством вибивала неіснуючі борги у волинян

17 Червня 2021 12:37
Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Волинській області закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 189 КК України та ч.2 ст. 255-1 КК України. За процесуального керівництва обласної прокуратури, справу направили в суд. Виявили злочинну діяльність групи співробітники управління СБУ в області, інформує пресслужба поліції Волині.

У першій статті йдеться про вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, друга стаття – це встановлення або поширення злочинного впливу, вчинені повторно або в ізоляторах тимчасового тримання, слідчих ізоляторах чи установах виконання покарань.

Слідством встановлено, що члени організованої злочинної групи у складі двох осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, та трьох інших зловмисників, створили стійке угрупування та вчинили низку вимагань грошових коштів у мешканців Волинської області, що супроводжувалося систематичним психологічним тиском, застосуванням фізичного насильства до потерпілих та висловленням погроз насильством до них та їх близьких родичів, висловленням погроз заподіяння тяжких тілесних ушкоджень тощо.

Задокументовано кілька епізодів такої злочинної діяльності, коли потерпілі, під тиском, передавали членам злочинної групи гроші у великих розмірах, або перераховували їх на банківські картки. Спочатку куратор банди, який нині ув’язнений, підшуковував людей, з яких можна було вимагати гроші: це могли бути або неіснуючі борги, або нібито незаконна діяльність. Далі спільники, які перебували на волі, зустрічались з цими особами, залякували їх та вимагали грошей, при цьому постійно погрожуючи розправами над ними чи їх рідними. Через страх за своє життя й здоров’я громадяни віддавали кошти злочинцям.

Також встановлено, що керівник банди, який перебуває в місці позбавлення волі, здобув собі авторитет серед суб’єктів підвищеного злочинного впливу, в силу свого злочинного статусу, та мав широке коло кримінальних зв’язків. Саме він завдяки особистому авторитету в злочинному світі вжив скоординованих заходів впливу та забезпечував координацію протиправної діяльності, яка полягала у вимаганнях, тиску та психологічному насильству щодо мирних громадян. Крім того, він вирішував різні спори, які виникали між засудженими, впливав на прийняття рішень про необхідність покарання винуватців, організовував розподіл коштів та майна, спрямованих на забезпечення злочинної діяльності, тобто умисно встановив та поширив злочинний вплив на території Волинської області та в місцях позбавлення волі.

Обвинувальний акт щодо всіх п’яти зловмисників, за процесуального керівництва прокуратури, наразі спрямовано до суду.

Двоє з підозрюваних у вимаганнях та поширенні злочинного впливу нині перебувають у місцях позбавлення волі. Ще троє затримані і поміщені під варту без права внесення застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрей Показати IP 20 Червня 2021 20:31
Сбу просто подставили этих людей.
Андрей Показати IP 20 Червня 2021 20:36
Сбу крышует нарко барыг... Сбу продаёт наркотики...
Андрей Показати IP 20 Червня 2021 20:42
Эти люди просто не давали, распространять наркотики! которые постачает сбу на продаж барыгам...
Юрій Миколайович Показати IP 20 Червня 2021 22:33
Ці хлопці прижали наркоманів, бариг які продавали наркоту! працівникі ЗБУ кришували бариг та постачали їм, Тому цих хлопців затримали, це наша система така Волинської області,
Роман до Юрій Миколайович Показати IP 21 Червня 2021 01:54
Наркоманів і бариг закривайте краще
Віталій Показати IP 20 Червня 2021 22:46
Відомо що Марчук Тарас Миколайович торгував анфітаміном також є фото та відео докази цього, а також де він зустрічався сидів з працівниками Управління Волинської області!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus