USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Сусідство із квартирантами небезпечне для життя, - Волиньгаз

22 Січня 2013 12:56
Квартиранти, особливо, студенти із негазифікованих районів Волині, залишаються однією із головних груп ризику, коли йдеться про газову безпеку в житлових приміщеннях. У молодих людей повністю відсутні навики користування газовими приладами та знання правил безпечного користування газом. Сусідувати із такими квартирантами, - все одно, що жити на пороховій бочці.

Про це повідомили в прес-центрі ПАТ «Волиньгаз»

Так, кожен новий мешканець орендованого житла лише поверхнево ознайомлюється із особливостями газових приладів в оселі. Це різко підвищує ймовірність аварійних ситуацій через незнання правил безпечного користування газом у побуті. Разом з тим, норма, за якою балансоутримувачі будинків, ЖЕКи чи ОСББ, повинні слідкувати за перезаселенням житла, давно не виконюється. Адже саме балансоутримувач має слідкувати за тим, щоб заселення чи перезаселення житла відбувалось лише після проходження новими мешканцями відповідного інструктажу у місцевому газовому господарстві.

Сьогодні перезаселення набуло великих масштабів, адже по місту багато помешкань здається в оренду. Якщо раніше ЖЕКи хоч трохи слідкували за тим, хто вселяється до помешкань, то сьогодні об’єднання співвласників житлових будинків, які прийшли на зміну традиційним житлово-експлуатаційним конторам, часто не в курсі своїх обов’язків. Виникає ситуація, коли до квартири вселяється людина, яка ніколи не користувалась газовим приладами і не знає правил їх безпечної експлуатації.

Новий господар не припускає, що самовільна заміна, переобладнання чи ремонт газових приладів може призвести до вибуху та руйнування будинку, що обігрівання приміщення газовою плитою часто закінчується отруєнням чадним газом або смертю.

Кожного опалювального сезону в різних регіонах України трапляються трагічні випадки, коли через недбале ставлення до працюючих газових приладів гинуть люди. Протягом 2012 року загалом по країні при використанні газу у побуті постраждало понад 260 українців і майже 90 загинуло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
капець Показати IP 22 Січня 2013 13:36
А працівники Газу читають хоч якісь законодавчі документи - як власника купленої квартири не впустити у його ж власність? Чи за те , що газ "Світить", а не гріє , то знову хтось винен?
Волиньгаз до капець Показати IP 22 Січня 2013 16:23
Можете в цьому не сумніватись!
Маня Показати IP 22 Січня 2013 13:55
Зараз у Луцьку квартирантів у кожному будинку в одній квартирі по 5-6 селюків.ЗБИВАЮТЬ ПО 400 ГРН ЗА КОЖНОГО, А САМІ ЗА КВАРТИРУ ПЛАТЯТЬ КОПІЙКИ, БО У НИХ ПІЛЬГИ,ЗАСЛУЖЕНІ. ЧОГО НІХТО ЦЕ НЕ КОНТРОЛЮЄ,ЧОГО ВОНИ НЕ ПЛАТЯТЬ ПОДАТКІВ?ЗА НИХ ПЛАТИМО МИ, А ВОНИ НАЖИВАЮТЬСЯ.оСБЛИВО ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ 3-4 КІМНАТНИХ КВАРТИР.ДІТИ ,БО СУБСИДІЮ МАЮТЬ, АБО ПІЛЬГИ,ДІТКИ ПОВИЇЖДЖАЛИ, МАЮТЬ ІНШЕ ЖИТЛО, А ЦІ ЗАРОБЛЯЮТЬ ГРОШЦЕ НА КОЖНОМУ КРОЦІ
цоколь Показати IP 22 Січня 2013 13:56
все правильно написано. Та селюшня не вміє ні газом, ні мусоропроводом користуватись.
andriy1983 Показати IP 22 Січня 2013 14:38
От цікаво - як обзивати тих хто народився в місті???
007 Показати IP 22 Січня 2013 20:45
Поддерживаю Вас, Маня.
Anonymous Показати IP 24 Січня 2013 20:59
Тут дорогие палка в двух концах !!! селюшки они хорошие, если по работе то и приготовить могут и постирать и поубирать, особенно селюшки хороши в постели ;-). А городские девки что могут ??? да нихера поотращивают пазюри и сидят геморой насиживают ..... а селюхи они как те гамадрилы выбрались в город продали коня и гуляют пока все деньги не пропьют а таких просто надо не пускать .... а когда понапиваються у них храбрость заиграла в жопе и давай тянуть руки ко всем .. я б таких сразу уничтожал !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus