USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Техніка влізла в футбол – це вже катастрофа», – Віталій Кварцяний про VAR

30 Серпня 2019 11:12
В останні роки у великих європейських футбольних чемпіонатах та турнірах впроваджують систему VAR, або як її ще називають відеопомічник арбітра, однак президент Федерації футболу Волині Віталій Кварцяний не дуже позитивно дивиться на такі нововведення, адже помилки як були, так і залишилися. Тому, на його думку, нехай краще помиляються самі люди, але щоб це було неупереджено.

Про це йдеться у відео, яке опубліковане на YouTube каналі Льонька ЛВ.

Віталій Кварцяний висловив думку, що VAR – це не лише не крок вперед, а й крок назад, бо навіть з цією системою арбітри допускають помилки.

«Я взагалі вважаю, що система VAR – це крок назад. Не знаю, хто придумав ці правила, але це не для футболу. Футбол – динамічний вид спорту, це не гімнастика, хоча вона теж є динамічною. В футболі швидкості міняються постійно, і завжди були помилки арбітрів. Навіть з VAR є великі помилки. Я колись казав в інтерв’ю, що матч буде обслуговувати одинадцять арбітрів. Але помилки ще більш болючі для психіки футболістів, адже головне в футболі – психологічний стан гравців», – зазначив Віталій Кварцяний.

Колишній наставник «Волині» пригадав минулорічний півфінал Ліги чемпіонів, в якому «Манчестер Сіті» поступився «Тоттенгему».

«Манчестер забив четвертий гол, команда вже обнімається, радіє, вболівальники пиво п’ють, а гол віднімають (за допомогою системи VAR, - ВН). Так само було й в матчі цих команд в чемпіонаті, коли «Сіті» забив третій гол, а його відмінили через гру рукою. Що таке емоції після голу - футболісти радіють, а вболівальники підриваються зі своїх місць, а тут суддя бере і відміняє гол, бо якийсь сидить дядя в галстуку і вважає, що там рука. Але рука в футболі – це завжди спірне питання, тому краще нехай живі люди роблять помилки, але не упереджено, адже всі люди роблять помилки. Техніка влізла в футбол – це вже катастрофа. Суддя чекає, губиться час, це перетворюється в театр, а не футбол», - наголошує президент Волинської федерації футболу.
Та додає: «Я вважаю, що дівчата відсудили Суперкубок УЕФА дуже добре, була динамічна гра, мало свистків, тому не потрібно жодного VAR – це негативне явище для футболу. Це моя думка, але проти чиновників далеких від футболу нікуди не дінешся».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
шедоу Показати IP 30 Серпня 2019 11:39
"Грешно смеятся над старым человеком" (с)
Білий Показати IP 30 Серпня 2019 12:14
Звісно, бо тоді буде складніше продавати матчі
О, баба Яга проти ! Показати IP 30 Серпня 2019 15:22
VAR признав увесь футбольний світ, а Кварцяний не ратифікував. Значить - не дійсний. А для психіки футболістів більш болючі були русскіє мати-перемати Кварцяного. В чию тільки адресу ті &обаки не адресувалися -футболістам, суддям, глядачам, журналістам, м'ячу круглому, газону нестриженому , федерації, конституції, контрибуції, проституції, ООН, ОУН, ФІФА-УЕФА, Грінпісу, ЦК комсомолу і профспілки, ЖЕКУ і т. д. і т. п . Яка психіка молодого футболіста таке могла винести !? Як можна таке повторювати на VAR ? Звичайно, шо Кварцяний буде проти !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus