USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Цуманська лікарня отримала новий флюрограф та медикаменти

24 Серпня 2017 09:00
Цуманська районна лікарня № 2 поповнилась новим обладнанням. Відтепер у медичному закладі пацієнти можуть зробити цифрову флюорографію та рентгенографію.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Головний лікар Олена Граузе розповіла, що новий апарат створений на основі старого зразка, яким користувались у лікарні.

«Апарат осучаснили, спеціалісти модернізували його і тепер можна робити якісні цифрові знімки. Ми дуже цього потребували, адже старому флюорографу було вже майже 40 років», – каже пані Олена.

Кошти для оновлення обладнання були виділені з районного бюджету за ініціативи депутатів Ківерцівської районної ради від УКРОПу. Цуманський селищний голова Анатолій Дорошук зауважив, що для модернізації лікарня отримали 600 тисяч гривень.

«Придбати нове обладнання немає коштів ні у нашому селищному бюджеті, ні у районному. На телебаченні ми побачили, що можлива така модернізація і захопились цією ідеєю. Наша лікарня забезпечує медичними послугами 13 тисяч людей, тому є необхідність у хороших якісних апаратах», – зазначив селищний голова.

На відкриття осучасненого флюорографа прибули народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, голова Ківерцівської райради, укропівець Василь Хмілевський, голова Ківерцівської райдержадміністрації Валерій Ткачук, депутати облради від фракції «УКРОП» Людмила Тимощук та Олександр Омельчук і депутат облради Юрій Ройко.

Ірина Констанкевич зазначила, що модернізація обладнання у медичних закладах дуже важлива у контексті створення об’єднаних громад та майбутньої медичної реформи.

«У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що відповідно до реформи гроші будуть іти за пацієнтом. Тому зміни, які відбуваються у Цуманській лікарні – це запорука того, що медзаклад буде повноцінно функціонувати без скорочень та перешкод. Звичайно, нам треба буде до кінця року ще посилити позиції установи, залучити кошти з держбюджету. Ця лікарня надає доступні, швидкі та якісні послуги для місцевого населення, тому наш обов’язок її підтримати», – підсумувала народний депутат.

Варто зауважити, що Ірина Мирославівна постійно підтримує розвиток медичних закладів на Волині. За рік парламентської діяльності Ірина Констанкевич залучила більше п’яти мільйонів гривень на потреби медустанов 23-ого округу. Зокрема, закупівлю обладнання та ремонт приміщень.

Окрім флюорографа Анатолій Дорошук ознайомив гостей із результатами ремонтних робіт, проведених спільними зусиллями Цуманської, Карпилівської,

Дубищанської, Гремяченської та Берестянської громад. У дитячому терапевтичному відділенні Цуманської райлікарні зробили капітальний ремонт даху та ремонт внутрішнього приміщення, також за спонсорські кошти замінили теплотрасу.

Під час заходу директор комунального підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк та депутати облради від фракції «УКРОП» Людмила Тимощук та Олександр Омельчук передали для Цуманської лікарні медичні препарати. Зокрема, перев’язочні, спазмолітичні, інфузійні та гіпотензивні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus