USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Бельгії випало 10 сантиметрів снігу

5 Травня 2019 09:57
У суботу, 4 травня, у південних регіонах Бельгії випав сніг. Товщина снігової шапки місцями сягала 7-10 сантиметрів.

Дощ з мокрим снігом почав падати зранку в районі бельгійської частини масиву Арденни, повідомляє канал 24 з посиланням на RTBF.

Подекуди сніг не танув, утворивши покрив до 7-10 сантиметрів.

Деякі дерева не витримали налипання снігу, тому рятувальникам додалося роботи через негоду.

Опади приніс циклон з півночі. Температура знизилася до двох градусів тепла. Синоптики попереджають: складні погодні умови зберігатимуться і у неділю.

Сніг у Бельгії в травні не є аномалією. Зокрема у 2013 році сніг в гористій місцевості випадав 24 травня. А 7 травня сніг падав у Брюсселі – щоправда, це було в далекому 1902 році.






До слова, у перші дні травня високогір'я також Карпат засипало снігом, а температура повітря тут навіть опускалася до 2 градусів морозу. Водночас пориви вітру становили до 30 метрів за секунду.

За інформацією Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту, ще 29 квітня на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становила +1 градус, а вітер дув у північно-західному напрямку зі швидкістю 2/3 метри за секунду. Наступного дня тут відбулося зниження температури до -1 градуса, проте сила вітру залишалася такою ж.

Значне погіршення погодних умов фахівці почали спостерігати на горі Піп Іван Чорногірський 1 травня. Так, уранці температура повітря тут становила 1 градус нижче нуля, а вітер був північно-західним зі швидкістю 8 метрів за секунду.

2 травня ситуація на горі Піп Іван Чорногірський дещо стабілізувалася, щоправда було хмарно, туманно та падав сніг. Вітер дув у західному напрямку зі швидкістю 10 метрів за секунду, а видимість становила до 20 метрів.

Така ж погода спостерігалася на Чорногорі 3 травня, однак температура піднялася до 1 градуса тепла.

Натомість 4 числа стовпчики термометрів опустилися до позначки у 0 градусів і знову почав падати сніг, але вже дрібний. Крім того, тут спостерігалися вітер південно-західний і західний з швидкістю 8метрів за секунду, а також хмарність і обмежена видимість.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus