USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У Білорусі фіксують дедалі більше техніки РФ: кажуть про ротацію

3 Квітня 2022 18:16
До Гомельської області Білорусі, що розташована біля кордону з Україною, надходить все більше російської техніки, що може свідчити про ротацію російських військ.

Про це повідомив білоруський фотограф та блогер Антон Мотолько.

«До Гомельської області Білорусі надходить все більше російської техніки, що свідчить про ротацію військ, а не про їхнє виведення з Білорусі», – пише він.

Експерт наголошує, що вимогою України та інших країн має бути виведення російських військ як з України, так і з Білорусі.

«Якщо російські війська залишаться в Білорусі, це не вирішить проблеми українців, і ситуація в Білорусі стане набагато гіршою», – вважає він.

Читати ще: Показали відео, як окупанти відправляють в Росію награбоване в українців

Раніше цього дня Мотолько повідомив, що на в’їзді в Гомель помітили велику колону з більш ніж 20 одиниць різної техніки, що рухалася у бік центру міста.

Також під Мінськом помічено колону з 20 одиниць техніки з відмітками «V», що рухалася трасою М5 у бік Гомеля. Повідомляється, що у неділю з Мінська у бік Гомеля йшло кілька колон, зокрема велика кількість БТРів, КамАЗів та вантажівок Урал.
«З сьогоднішнього ранку ми спостерігаємо за рухом російських збройних сил у напрямку Гомеля. Проєкт «Беларускі Гаюн» зафіксував велику кількість переміщень по Гомельській області та у напрямку Мінськ-Гомель», – йдеться у повідомленні.

Мотолько також повідомляє, що до Гомеля під контролем самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка завезли крадені українські пікапи.
Перед війною, 4 лютого 2022 року, США передали українській прикордонній службі 40 пікапів Mitsubishi L200 останньої серії для захисту північних та східних кордонів країни від очікуваного російського вторгнення.

Пікапи Mitsubishi L200 неодноразово фіксувалися у Гомелі. Всі вони 2021 випуску, пошкоджені, пофарбовані в чорний або білий колір і не мають номерних знаків. Усі автомобілі мають маркування «V». На фотографіях видно, що модель, кольори, диски та наклейки на кузовах машин у Гомелі збігаються з українськими.
«Якщо це правда, то ввезення та використання крадених автомобілів здійснювалося під контролем Лукашенка кількома білоруськими відомствами: органами прикордонної служби, митною інспекцією, ДІБДР та поліцією», – стверджує блогер.
Мотолько також зазначив, що на військовому аеродромі у Мачулищах (Мінська область, Білорусь) у неділю спостерігається дуже висока льотна активність.

Зокрема, об 11.15 російський Іл-76 (бортовий номер RA-78831) прибув на аеродром у Мачулищах з Бєлгорода (Росія). О 15:00 цей літак Іл-76 вилетів з аеродрому в Мачулищах до Бєлгорода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus