USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Болгарії розкрили зловживання, пов’язані з розміщенням біженців з України

3 Червня 2023 10:31
Міністерство внутрішніх справ Болгарії виявило порушення в реалізації програм із розміщення українських біженців.

Про це заявив голова болгарського МВС Іван Демерджиєв під час парламентських слухань у п’ятницю, повідомляє «Радіо Свобода».

Після початку неспровокованого вторгнення Росії в Україну мільйони українців були змушені покинути свої домівки. Сотні тисяч із них прибули до Болгарії, де їх розмістили в готелях, пансіонатах, базах відпочинку та таборах.

Фінансування для цього здійснювалося за рахунок державного бюджету та коштів, наданих Європейським Союзом.

За словами Демерджієва, перевірки болгарського МВС виявили дублювання реєстрацій, а також розміщення понад максимальну місткість готелів людей, які не в’їжджали до Болгарії, та дітей, «які не народилися».

«Іноді це кілька готелей, що належать одній особі, яка не може не знати, що ці біженці перебувають одночасно у трьох різних місцях, які перебувають у її власності», – додав він. Імовірно, таке фіктивне розміщення біженців мало на меті незаконне збагачення за рахунок коштів бюджету і ЄС.

Демерджієв додав, що обговорив ситуацію з пані послом України в Болгарії, аби розмежувати людей, які потребують допомоги, і «туристів». Дані перевірок МВС також передали до прокуратури.

Як пише «Радіо Свобода», теза про те, що в Болгарії громадяни України, які тікають від війни, є «туристами» і приїжджають «на курорт», використовується проросійськими групами в інтернеті та представниками проросійських політичних партій і організацій.

Проблеми з організацією розміщення біженців у Болгарії існують від самого початку повномасштабної війни Росії проти України. Попередній уряд Кирила Петкова навіть звинувачував їх у тому, що вони не переїжджають у встановленому владою порядку з приватних готелів до державних баз.

За офіційними даними, з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року до Болгарії в’їхали понад 1,27 мільйона біженців з України, з них понад 51,6 тисячі залишилися в країні. Десятки тисяч біженців не залишилися в Болгарії, оскільки тут не були створені умови для їхньої адаптації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus