USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Болгарії українців виселяють з готелів: у МЗС роз'яснили чому і де розселять

29 Травня 2022 01:00
Через туристичний сезон уряд Болгарії вирішив переселити українських тимчасово переміщених осіб з готелів на узбережжі Чорного моря до альтернативних місць. Українці матимуть змогу і надалі безоплатно проживати в гуртожитках, волонтерських центрах.

Про це УНН повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"У зв'язку із початком туристичного сезону уряд Болгарії ухвалив рішення про переселення українських тимчасово переміщених осіб з готелів на узбережжі Чорного моря до альтернативних місць. Наші громадяни матимуть змогу і надалі безоплатно проживати в гуртожитках, волонтерських центрах та інших облаштованих місцях", - сказав Ніколенко.

За його словами, тим українцям, які вирішили залишитися в туристичних готелях, пропонуються пільгові умови оплати вартості проживання.

"Посольство України в Болгарії взаємодіє із болгарською владою задля розселення наших громадян, забезпечення їхніх прав та інтересів", - додав Ніколенко.

Раніше повідомлялося, що з 31 травня українці, які на безкоштовній основі проживали в готелях Болгарії повинні покинути номери.

У Болгарію з початку повномасштабної війни прибуло 201 904 громадяни України. На сьогодні у країні залишається 93 498 біженців, з них 35 тис. дітей, 51 291 особа перебуває на державному утриманні. 84 300 громадян України мають статус тимчасового захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus