USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.93

У черзі стоять 2300 вантажівок: на «Ягодині» та ще двох пунктах пропуску – надважка ситуація з перетином кордону

7 Березня 2024 12:56
У черзі на кордоні України та Польщі на ранок 7 березня знаходяться 2300 вантажівок. Надважка ситуація з рухом на трьох із шести заблокованих пунктах пропуску – «Краківець», «Ягодин» та «Шегині».

Про це, як передає РБК-Україна, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

«Станом на ранок цей показник десь на рівні майже 2300 вантажних транспортних засобів. Це сукупно на всіх шести напрямках, де польські фермери продовжують блокувати або ж ускладнювати рух для проїзду вантажівок. Найбільше – це навпроти пунктів пропуску «Краківець» і «Ягодин», – розповів він.

Читати ще: У Варшаві – масштабний протест польських фермерів з антиукраїнськими гаслами

Демченко зазначив, що польські фермери продовжують взагалі блокувати рух для вантажівок по напрямку виїзду з України і в’їзд в Польщу. Йдеться про напрямок пункту пропуску «Ягодин».

«Невеликі показники на цьому напрямку в бік України. За минулу добу перетнуло десь 50 вантажівок», – додав речник.

Також, за його словами, досить складна ситуація по напрямку пункту пропуску «Шегині».

«Якщо з п’ятниці по понеділок вони взагалі блокували рух для вантажних транспортних засобів в обох напрямках. То з понеділка хоч і пропускають, але ну практично мізерну кількість вантажних транспортних засобів. До прикладу за минулу добу на в’їзд в Україну через цей пункт пропуску прослідувало 20 вантажівок, а в бік Польщі лише 3 вантажівки, які прийняли суміжна сторона», – констатував спікер.

Читати ще: Польські фермери пропускатимуть через ПП «Шегині» в бік України по 12 авто раз на 12 годин

Блокада Польщею кордону із Україною

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери заблокували три пункти пропуску на кордоні з Україною, було ускладнено рух вантажівок та поїздів. Пізніше стало відомо, що вони розблокували один із пунктів пропуску на кордоні з Україною – КПП «Шегині-Медика». Вже 12 лютого польскі фермери заблокували ще два КПП на кордоні з Україною. Також протест вони продовжили і на пункті пропуску «Медика – Шегині».

На цей момент заблоковано 6 із 9 пунктів пропуску на кордоні з Польщею. Водночас, як зазначав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, незважаючи на протести польських фермерів та перевізників, випадків затримки доставки озброєння чи гуманітарної допомоги до України не фіксують.

5 березня польські фермери повідомили, що продовжують протести на кордоні з Україною до 30 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus