USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У «Дії» спростили подання декларації до НАЗК: як змінилась процедура

8 Березня 2024 14:51
У порталі «Дія» запустили нову послугу для чиновників, які щорічно подають електронні декларації. Під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів сімʼї.

Про це повідомляє міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи, а тепер – кілька кліків у «Дії». Декларант з порталу НАЗК кине члену сімʼї в «Дію» запит. Після підтвердження членом сімʼї в «Дії» НАЗК збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та одразу передасть декларанту у формі, як потрібно вказувати в декларації», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: В Україні почалося бета-тестування освітніх документів у «Дії»

Зазначається, що це перша, але не остання спільна послуга з НАЗК. Електронне декларування – це про підзвітність і відповідальність посадовців. Взаємодія між реєстрами робить процес декларування прозорим, зручним та автоматичним. Відкриті дані, відкриті декларації – основа антикорупційної роботи влади, запевняє міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus