USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Греції – масові протести проти закону про демонстрації

10 Липня 2020 08:29
У столиці Греції Афінах тисячі людей влаштували масштабну акцію протесту проти нового закону про демонстрації.

Як повідомляє DW, в центрі Афін біля будівлі парламенту Греції зібралося близько 10 тисяч осіб. Деякі з них тримали в руках банери з написом «Руки геть від демонстрацій».

При цьому спочатку мирні протести кілька разів переростали у вуличні заворушення. Очевидці повідомляють про те, що деякі з демонстрантів почали закидати поліцію фальшфейєрами і різними предметами.

Поліцейські відповіли сльозогінним газом і шумовими гранатами.

До масових виступів проти положень нового документа закликали профспілки, пов’язані з Комуністичною партією Греції, а також Коаліцією радикальних лівих сил (СІРІЗА), яку очолює колишній прем’єр-міністр країни Алексіс Ципрас.

Відповідно до нового закону про демонстрації, прокуратура Греції має право заборонити вже заплановану масову акцію в разі, якщо побачить в ній загрозу вуличних заворушень.

Крім того, для проведення будь-якої демонстрації необхідно буде подати заявку, а організаторам – взяти на себе зобов’язання забезпечити мирний характер заходу. В іншому випадку їх можна буде притягнути до відповідальності.

На думку консервативного прем’єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса, підготовлений закон про демонстрації служить громадській безпеці.

З великою часткою ймовірності закон буде прийнятий в найближчі години, оскільки правляча партія Нова демократія має необхідну для цього більшість голосів у парламенті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus