USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У громаді на Волині тестували на доступність об’єкти соціальної роботи

12 Січня 2024 23:42
У Рожищенській міській раді відбулося засідання робочої групи з питань доступності послуг об’єктів соціальної роботи в громаді, співробітництва з іншими територіальними громадами, підвищення рівня інклюзії в рамках реалізації Проєкту «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг у пілотних громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Представниця громадської організації «Фундація «Простір», координаторка робочих груп Проєкту у Волинській області Наталія Богатирьова разом з членами робочої групи та спеціалістами профільних напрямків обговорили можливість доступу людей з інвалідністю до освітніх, культурних, адміністративних та комунальних послуг в громаді. Зокрема, характеризували забезпечення основних об’єктів соціальної інфраструктури – Управління «Центр надання адміністративних послуг» та соціального захисту, КП «Рожищенська багатопрофільна лікарня» міської ради, Рожищенського інклюзивно-ресурсного центру, освітніх закладів, бібліотек пандусами, кнопками виклику, вбиральнями за «універсальним дизайном», окреслювали бачення можливостей покращення рівня доступності із залученням грантових коштів.

Читати ще: Доступна свобода: Волиньрада у співпраці з бізнесом працює над темою переобладнання авто для візочників

Координатор дослідження проєкту «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг у пілотних громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Сергій Митрохін, експерти з інклюзії Анна Баль та Сергій Баль разом з першим заступником міського голови Віталієм Поліщуком безпосередньо протестували обрані для участі в проєкті об’єкти соціальної сфери громади на безбар’єрність доступу до них людей з інвалідністю, визначили потреби доступності, над якими потрібно працювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus