USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

У Кенії через сильні дощі прорвало дамбу, десятки загиблих

29 Квітня 2024 15:35
У понеділок у Кенії внаслідок прориву дамби через сильні дощі і повені загинули щонайменше 42 особи.

Про це повідомляєAPF News, передає Укрінформ.

Дамбу прорвало поблизу Май Махіу в окрузі Накуру, вода змила будинки та перекрила дороги. Наразі триває пошуково-рятувальна операція.

«Сорок дві людини загинули. Багато людей залишаються у багнюці, ми працюємо над ліквідацією наслідків», – сказала губернатор Накуру Сьюзан Кіхіка.

Зазначається, що після прориву дамби загальна кількість загиблих протягом сезону дощів у березні-травні зросла до 120.

Читати ще: Четверо загиблих і щонайменше 100 поранених: наслідки торнадо в Оклахомі

Мусони також завдали шкоди сусідній Танзанії. У Бурунді, одній з найбідніших країн світу, близько 96 000 людей були вимушені переселитися через місяці невпинних дощів, повідомляли в ООН та уряді цього місяця.

Уганда також постраждала від сильних штормів, які спричинили руйнування берегів річок. Підтверджено двоє смертей, кілька сотень жителів села були евакуйовані.

Як повідомляли, майже половину Кенії охопила раптова повінь. Було відомо про щонайменше 32 загиблих та 103 500 постраждалих внаслідок негоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus