USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Ковелі представили керівника обласного хоспісу

17 Вересня 2020 18:27
Комунальний заклад «Волинська обласна лікарня «Хоспіс» міста Ковель», розрахований на 50 ліжок, почав працювати в березні 2017 року. Його було створено на базі вузлової лікарні станції Ковель. Нині в закладі доглядають 49 пацієнтів.

Донедавна обов’язки директора комунального підприємства виконувала Наталія Віслогузова. А рішенням сесії облради від 10 вересня її офіційно призначено директором медзакладу.

17 вересня відбулося офіційне представлення керівника комунального підприємства «Волинська обласна лікарня «Хоспіс» міста Ковель» трудовому колективу.
«Наталія Віслогузова упродовж тривалого часу була виконувачем обов’язків керівника закладу, сьогодні ж я з приємністю представляю її вам як чинного директора комунального підприємства «Волинська обласна лікарня «Хоспіс» міста Ковель», – звертаючись до колективу медзакладу, зазначила заступниця керуючого справами, начальниця відділу з питань управління майна комунальної власності Волинської обласної ради Мирослава Якимчук. – Хоспіс у Ковелі нині – єдиний заклад такого типу на Волині, адже у зв’язку з пандемією COVID-19 хоспіс у Луцьку розформовано, оскільки там облаштовано інфекційний госпіталь. Із Наталією Вікторівною ми спілкуємося щодня, і питання, які вона піднімає, стосуються колективу і пацієнтів, які тут перебувають. Ви виконуєте дуже важку роботу, і я особисто від себе та від депутатського корпусу облради дякую вам за це».

Мирослава Якимчук висловила сподівання на те, що в галузі таки відбудуться позитивні зміни і працю медиків буде оцінено належним чином.
«Ми з Наталією Вікторівною обговорюємо питання, що стосуються вашої заробітної плати. Нині медична реформа відбувається не зовсім так, як це мало би бути. Ви як медики сповна виконуєте свою місію. Наше завдання – забезпечити вам гідну зарплату та достойні умови праці, а також належні умови для ваших пацієнтів, – наголосила вона. – Я вам обіцяю, що ми будемо чути вашого керівника і намагатимемося допомогти у розв’язанні тих проблем, які у вас виникатимуть, зокрема й щодо фінансування та матеріального забезпечення закладу».

Своєю чергою, Наталія Віслогузова подякувала Волинській обласній раді за довіру.
«Коли ми починали працювати й прийшли із залізничної лікарні, спочатку були якісь не свої. А коли вже створили наш заклад, співпраця налагодилася, і нині ми відчуваємо підтримку обласної влади, – розповіла вона. – Я зі свого боку намагаюся робити все, аби покращувати умови праці медперсоналу та перебування в хоспісі наших пацієнтів. Завжди наголошую, що те, що вже зроблено, – заслуга не моя, а всього колективу».

З її слів, завдяки Волинській обласній раді в медзакладі покращують матеріальну базу, оплачують комунальні послуги, закуповують апаратуру.
«У зв’язку з реформою нині маємо проблеми з виплатою заробітної плати. Утім сподіваємося, що цю реформу таки доведуть до логічного завершення, ми знайдемо свою нішу й нас оцінять, адже очевидно, що наш заклад вкрай потрібен, бо є багато хворих, які потребують паліативної допомоги, – зазначила директорка хоспісу. – У всіх розвинутих державах є належний догляд за такими пацієнтами. Людина має народжуватися в достойних умовах і так само має право достойно відійти в інший світ – без болю і страждань».

Також вона подякувала колегам за їхню небайдужість та сумлінну працю і наголосила, що у їхньому закладі немає випадкових людей, адже всі – і лікарі, і медсестри, і молодший медичний персонал – переймаються долею кожного підопічного та роблять усе для того, аби полегшити їхні страждання й зробити перебування у хоспісі комфортним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus