USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Ковелі збудують стаціонарну тягову підстанцію на залізниці

30 Квітня 2021 19:30
На станції Ковель незабаром розпочнеться будівництво стаціонарної тягової підстанції. Вже завершено проєктні роботи, найближчим часом буде підписана угода на проведення держекспертизи цього об’єкта.

Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик під час робочої поїздки Львівською залізницею, пишуть на сайті установи.

«Незабаром дамо старт будівництву стаціонарної тягової підстанції Ковель, яка згодом має замінити тут пересувну. Це важливий об’єкт на стратегічному вантажному напрямку на майже 100-кілометровій дільниці Ковель – Ізов – Держкордон, яку ми електрифікуємо. Підстанція забезпечуватиме живлення пристроїв контактної мережі та інших пристроїв об’єктів на станції», – зазначив Іван Юрик.

Він також повідомив, що згідно з проєктом електрифікації напрямку ще одну тягову підстанцію буде збудовано на станції Володимир-Волинський.

Електрифікація напрямку Ковель – Ізов – Держкордон експлуатаційною довжиною 94 км дозволить вийти на новий рівень в експортних вантажних перевезеннях. Зокрема, це дасть змогу збільшити вагу вантажних поїздів з 4,6 до 5,5 тис. тонн, підвищити пропускну спроможність дільниці та скоротити строки доставки вантажів. Також це дозволить вивільнити за рахунок електротяги 10 магістральних тепловозів, суттєво зменшить викиди продуктів згоряння в атмосферу (12 тис. т/рік) та на 136,4 млн грн в рік зменшити експлуатаційні витрати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus