USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Китаї хочуть карати батьків за погану поведінку дітей

19 Жовтня 2021 19:28
Парламент Китаю планує розглянути законопроєкт, який встановить покарання батьків, якщо їхні діти дуже погано поводяться або вчиняють злочини.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Законопроєкт називається «Про сприяння сімейній освіті». Представник комісії з питань законодавства Занг Твейвей вважає, що відсутність чи неналежне сімейне виховання є «головною причиною, чому діти поводять погано».

Відповідно до нього, батькам чи опікунам можуть винести догану та зобов'язати пройти навчання з сімейної освіти, якщо стане відомо про погану поведінку чи злочини їхніх дітей.

Якщо дорослі не виправлять поведінку дітей, про це повідомляють роботодавців, які знов повинні відправити батьків на навчання.

Також у законопроєкті йдеться, що батьки несуть відповідальність за те, щоб навчити своїх дітей любити [комуністичну] партію, націю, людей та соціалізм, «поважати людей похилого віку та піклуватися про молодь», «бути економними».

Батьків можуть оштрафувати на 156 доларів або арештувати на 5 днів, якщо їхня дитина прогуляє навчання, пише Insider. Водночас дорослі повинні виділити достатньо часу для відпочинку та фізичних вправ.

Міністерство освіти Китаю останнім часом прискіпливіше слідкує за навантаженням на дітей у школах. Так, уже заборонили додаткові заняття у вихідні та на канікулах, а кількість домашнього завдання скоротили.

Крім того, у Китаї намагаються запобігти залежності дітей від онлайн-ігор. Діти до 18 років можуть грати не більш як годину на день, три дні на тиждень. На офіційні свята робитимуть винятки.

У китайській версії TikTok (Douyin) заохочують неповнолітніх менше сидіти в інтернеті. У додатку запускають «молодіжний режим» — користувачі віком до 14 років зможуть користуватися додатком до 40 хвилин на день і не зможуть дивитись відео вночі.

Як ми писали, у Китаї в якості експерименту почали вшивати в одяг школярів мікрочипи, щоб відстежувати їх пересування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася. Показати IP 19 Жовтня 2021 20:18
В нас би всi батьки сидiли !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus