USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Китаї з шахти дістали дев'ятьох гірників, які два тижні провели під землею

24 Січня 2021 14:36
Китайські рятувальники підняли на поверхню дев’ятьох гірників які два тижні перебувають у пастці на глибині 600 метрів під землею після вибуху на золотокопальні у провінції Шаньдун.

Про це пише BBC з посиланням на китайські державні ЗМІ, передає ТСН.

Спочатку повідомлялося, що 12 шахтарів вижили після вибуху, але один пізніше помер через тяжкі поранення, з іншим, який перебував приблизно на 100 метрів нижче від інших, втратили зв’язок.

З 10 гірниками встановлено телефонний зв’язок. Рятувальники пробурили довгий вузький тунель, крізь який людям в пастці під землею надходить повітря і вдається передавати їжу та ліки. Причини вибуху, який закрив вхід у шахту, досі невідомі.

На відео видно, як рятувальники піднімали першого шахтаря на поверхню. Йому зав’язали очі, щоб захистити від світла. Піднятий на поверхню гірник був «надзвичайно слабким». Його негайно доправили до лікарні на лікування.

Приблизно через годину після його порятунку з іншого ділянки шахти витягнули ще вісім гірників. CCTV повідомляє, що один з шахтарів серед цієї групи постраждав. Ще двоє, як вважають, живі всередині шахти, чекаючи на порятунок.

Доля другої групи з 11 гірників, яка також потрапила у пастку через вибух, невідома – влада не змогла з ними зв’язатися, незважаючи на те, що їжа та повідомлення потрапляли в інші райони шахти.
Як повідомлялося раніше, у Китаї через вибух у споруджуваній шахті в провінції Шаньдун, що стався 10 січня, під землею заблокованими виявилися 22 шахтарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus