USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому кафе виявили сальмонелу в суші і стафілокок у працівників

4 Вересня 2019 12:33
Результати епідеміологічного розслідування спалаху в кафе «Базилік», що на вул. Кравчука в Луцьку, встановлено, що причиною спалаху є сальмонела.

Факторами передачі послужили суші з використанням сирого морського окуня, котрий був придбаний у торговому комплексі «Пасаж» без супровідних документів, інформує Волинський обласний лабораторний центр.

До того ж обставинами, що сприяли виникненню спалаху, був незадовільний санітарний стан приміщень кухні, порушення умов зберігання сирої та готової продукції, порушення технології приготування страв, недотримання правил особистої гігієни працівниками харчової потужності.

При дослідженні змивів з обладнання, інвентарю, посуду виділені бактерії групи кишкової палички в 72 %, стафілокок – в 2,5 %.

Персонал закладу обстежений на патогенну мікрофлору, у 9 з них виявлено стафілокок, а в офіціантки кафе – сальмонелу, яка не була ідентична культурі сальмонели, виділеної від хворих. Працівники, котрі є носіями сальмонели та стафілококу, відсторонені від роботи для проведення лікування та контрольних обстежень.

В осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів, дезінфекцію із лабораторним контролем її якості.

Заклад почав працювати 30 серпня.

Нагадаємо: у луцькому кафе «Базилік» отруїлися вісім людей, з них троє – діти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
лучанка Показати IP 4 Вересня 2019 13:05
Це жах! 10 працівників потенційно небезпечні у кафе з претензіями і з немалими цінами. То як їх приймають на роботу без медоглядів? То Фелічіта з сальмонелою, то Базилік. Це вже не випадковість, а систематична злочинна халатність в організації роботи кафе. У нормальних країнах навіть ті, хто перехворів на сальмонльоз не можуть працювати у закладах харчування, а тут відсторонили. Потрібно впаяти такий штраф власнику, щоб рік відробляли. А то суцільні понти. І санстанцію потрібно відновити, щоб через день перевіряли заклади харчування і несли відповідальність за такі випадки, а не просто збирали гроші.
Носатий дядько до лучанка Показати IP 4 Вересня 2019 13:23
Харчуйтесь дома. І Уляна Супрун це рекомендувала.
лучанка Показати IP 4 Вересня 2019 13:17
Сира риба взагалі небезпечна(глисти, бактерії). Будь-яка : і морська, і річкова. Тим більше у нас, бо поки доїде до Луцька то 20 раз розмерзнеться. Хто видумує такі рецепти? Як можна використовувати рибу без термічної обробки? Ми ж не в Японії, де все свіже, і то населення найбільше у світі використовує протиглистних засобів. Біда з дурнями.
Лучанин до лучанка Показати IP 4 Вересня 2019 16:30
Ну, якщо наші "хурмани" люблять повийо... тобто попантуватись споживанням всяких суши-х...ши, то що з цим поробиш. Спробуй поясни, що це страва приокеанських регіонів, все інше - профанація. Хай собі "харчуються".
ото ж Показати IP 4 Вересня 2019 13:41
Усі лучани були проти МсДональдс!!! але як не дивно у всьому цивілізованому світі про отруєння, в цих закладах ,тим більше масове-не відомо!!!
лучанка до ото ж Показати IP 4 Вересня 2019 14:17
Лучан, якщо вірити статистиці, 214000, невже всіх опитали? Я-за Макдональдс. А не дали відкрити, бо деякі боялися конкуренції, а дехто не зміг домовитися.
Мда до лучанка Показати IP 4 Вересня 2019 15:21
І нащо той Макдональдс? Одну хімії жерти і хворіти та кабаніти?
лучанка до Мда Показати IP 4 Вересня 2019 16:07
А в магазинній ( та й не тільки) молочці хімії немає? А в курятині, м"ясних виробах, кондитерських , хлібобулочних і т.д. ? Думаю, що якби якась солідна лабораторія, яка може дійсно визначити сучасні складові продуктів і хімдомішки ,перевірила б нашу українську продукцію, ми б вжахнулися. Невже ви наївно думаєте, що склад ,зазначений на етикетці і реальний ідентичні? А Макдональдс вже скільки перевіряли і не все так сумно. Якщо не зловживати.
1 до Мда Показати IP 4 Вересня 2019 21:34
ясное дело -от картошки макаронов сала и хлеба никто не толстеет и там все без химии!
лучанин Показати IP 4 Вересня 2019 14:46
не відвідуйте забігайловки, здоровіші будете.
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2019 16:29
Ні штрафів, ні покарань власників. Чудово. Приходьте до нас, ми ще вас будемо труїти, як щурів. І нам за це нічого небуде.
Лучанин до Лучанин Показати IP 4 Вересня 2019 16:35
Голосуйте гривнею, це завжди ефективно. І ніхто не зможе заборонити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus